Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Saftige kanelknuter er alltid en sikker vinner hos store og små. Om du har noen på lur i fryseren, er det fort gjort å tine opp noen når du får besøk.

Ingredienser

6 dl helmelk
1 kg hvetemel
100 g sukker
10 g kardemomme
10 g salt
1 stk egg
50 g fersk gjær
125 g smør, romtemperert

Fyll:
200 g smør i biter, romtemperert
125 g sukker
10–15 g kanel

Fremgangsmåte

1. Bland sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle.
2. Smuldre oppi gjæren og tilsett 5 dl av melken. Elt deigen i en kjøkken- maskin på lav hastighet, og tilsett om nødvendig resten av melken for å få en glatt og jevn konsistens. Det tar som regel 4–6 minutter, men du kan gjerne la den elte i 10–15 minutter.
3. Tilsett smøret litt av gangen mens du elter på jevn, lav hastighet. Elt deigen til den har absorbert alt smøret – det tar ca. 5 minutter.
4. Legg deigen i en bolle og la heve under plast i ca. 1,5 time.
5. Tilsett sjokolade og elt deigen i ca. 3 minutter til sjokoladen er jevnt fordelt.
6. Del deigen i like deler, trill ut boller og etterhev på stekebrett i ca. 30 minutter. Pensle bollene med eggeblandingen.

Start med å steke bollene midt i ovnen på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne. Avkjøl på rist.

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium».