Scones med ost og bacon

Scones med ost og bacon

Herlige scones med ost og bacon, for en fortreffelig søndagsfrokost eller litt enkel hverdagsluksus.

Ingredienser

75 g bacon, stekt og kuttet i biter
500 g hvetemel
10 g (2 ts) bakepulver
5 g (1 ts) natron
100 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Gruyere
2,5 dl kulturmelk
60 g smør, smeltet
1 ts sennepspulver

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 180 grader med 25 prosent damp*.
2. Bland sammen alle ingrediensene til du har en samlet og glatt deig – ca. 3 minutter i en kjøkkenmaskin.
3. Del deigen i 10–12 like emner og rull dem ut i ønsket fasong. Plasser emnene på et stekebrett med bakepapir.

Start med å steke sconesene på 180 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Stek deretter videre med varmluft (180 °C) eller over/ undervarme (200 °C) i 5–10 minutter til sconesene får en lys, gyllen skorpe.

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»