The Next Black

The Next Black

Ny teknologi, bekymringer om bærekraft og innovative sinn transformerer klærne våre. I dokumentarfilmen «The Next Black», møter du de designerne, innovatørene og lederne som er med på å forme fremtiden for hva vi vil ha på oss. Dette er ikke en film om en nyhet, for den handler om hva fremtiden vil bringe.

Hva er The Next Black?

«The Next Black» er en dokumentar som bringer sammen designere, innovatører og ledere fra hele kloden for en åpen diskusjon om kleskonseptet. Dokumentaren tar opp problematikken rundt hva vi kler oss i, det å utforske hvordan klær bli produsert og hvordan vi bruker og tar vare på de. Hver person vi intervjuet hadde et nytt perspektiv på klesbransjens fremtid – men alle hadde sterke meninger om at bruken av fossilt brennstoff må endres.

Hvorfor «The Next Black»?

Filmen «The Next Black» tar sikte på å utdype vår forståelse av hva folk vil ha på seg og vaske – nå og i fremtiden. Vi har tatt en titt på hvordan utvikling av tekstiler og teknologier påvirker hvordan klær skapes, samt hvordan voksende bekymringer om bærekraft endrer måten vi vasker tøy.

Kom nærmere prosessen

Å lære mer om hvordan klær blir produsert hjelper oss å ta smartere valg om hva du skal ha på deg.

Møt pionerene

 • adidas

  adidas er i ferd med å ta sporing av ytelse til det neste nivået ved å lansere spydspissteknologi innebygd i sportsklærtekstiler.

 • BioCouture

  BioCouture er verdens første konsulentfirma som søker å produsere klær uten å skape miljøgifter.

 • Patagonia

  Patagonia er ledende i henhold til bærekraftig praksis ved å oppmuntre til ansvarlig forbruk og å øke resirkuleringen i klesindustrien.

 • Studio XO

  Studio XO skaper fremtiden for klær ved å skape klær som endrer form, fasong og farge i henhold til brukerens preferanser.

 • Yeh Group

  Yeh Group er pionerer som hjelper å minimere miljøpåvirkningen av tekstilfarging med langt mindre vannforbruk.

 • Hvorfor bryr vi oss?

  Innovasjon er en del av vår DNA. Vi bestreber oss på å holde oss ett skritt foran, og det er derfor vi jobber for å ta vare på fremtidens klær i dag.

Se The Next Black

Moter skifter, men stil går aldri av moten. The Next Black er en dokumentarfilm som utfordrer hele konseptet med klær og produksjonsprosessen. Møt designere, innovatører og ledere som skaper fremtiden vi skal ha på oss.

Klesfremtiden i dag

Vi bryr oss om det som kommer, og derfor ønsker vi å forstå fremtidsbehovene. AEG lanserte den første automatiske vaskemaskinen, og oppfant teknologien som sparer strøm i dagens tørketromler. Vårt engasjement strekker seg lengre enn produktene, se vårt «Care More»-initiativ som hjelper deg å få mest mulig ut av klærne du bruker.

Bærekraftighet: å ta vare på det vi har

For at øke bærekraften av forbruk og produksjon må vi forstå hele livsyklusen av et klesplagg. The Next Black utforsker miljøpåvirkningen av produksjonsprosessen, fra dyrking til farging, vask og transport. Filmen undersøker også hvor mange plagg vi kjøper.

Vi har influert mange mennesker til å tenke over forholdet de har til klærne sine.

Rick Ridgeway

Vice-President for Environmental Initiatives, Patagonia

Tenk forhold på nytt

Å oppnå bærekraftighet betyr å se utover dine egne behov. Rick Ridgeway sier at det beste vi kan gjøre for kloden er å kun kjøpe det vi trenger. Han ber konsumenter om å handle etter behov i stedet for lyst og redusere sine innkjøp, reparer det vi kan, gjenbruke og resirkulere.

Styre vårt fotavtrykk

Patagonia tror på å handle ansvarlig, leve innenfor det vi har råd til og sørge for at vi legger igjen en planet ville ønske å leve i

We trenger farger…men jeg kan se at vi kommer til å angi farger på ulike måter

Sophie Mather

Yeh Group

David Yeh, medeier av Yeh Group

Sikring av lokale ressurser

Tekstilproduksjon legger stort press på verdens vannforsyning og truer den lokale forsyningen av rent vann ved å slippe ut skadelige miljøgifter. Yeh Group kjemper denne kampen med sin teknologi DryDye™, med karbondioksid i væskeform for å farge tekstiler uten bruk av vann og kjemikalier.

Yeh Group fabrikkarbeidere som utfører DryDye prosessen
Tørk opp vannsløseriet

Ved å stå i første rekke med denne nye fargingsteknologien sier medeier David Yeh, Yeh Group at det er mulig å spare mange millioner liter vann i tekstilfarging

En spennende ny tilnærming

Grunnleggeren av BioCouture Suzanne Lee blander grønn te, sukker, bakterier og gjær for å vokse det hun kaller 'vegetabilsk lær'

Gro ditt eget tøy

Tenk deg tanken å gro ditt eget antrekk. BioCouture utforsker hvordan organismer som bakterier, gjær, sopp og alger kan brukes til produksjon av tekstiler. Resultatet blir et helt naturlig, 100 prosent komposterbart produkt. De kan tørkes, klippes og bli sydd til klær. Ikke nok med det, tekstilene produseres uten å ødelegge miljøet — virkelig en bærekraftig fremtid for mote.

Stil som varer

Å lære å ta vare på klærne er et viktig steg for å adoptere mer bærekraftig atferd. Visste du at forlenger levetiden på klærne dine med bare ni måneder kan redusere karbon og vann fotavtrykk med opp til 30 prosent? Vi har tatt skritt for å hjelpe deg med bedre og mer bærekraftig klespleie, selv for de mest ømfintlige silkene, ull og sportsklær med høy ytelse.

Se The Next Black

Trenden for skiftende moter har ført til at tekstilforbruket har økt med mer enn 50 % siden årtusenskiftet. Men hva har det betydd for miljøet? Møt designerne, innovatørene og lederne som utfordrer klesinnovasjon og atferd for å forme fremtiden for hva vi har på oss og hvordan vi kler oss.

Teknologi: fremtidens klær

Teknologi er i ferd med å transformere hva vi kler oss i. Fra fritidsklær som overvåker kroppen, til mote som lever der vitenskap, kunst og menneskelig fysikk støter sammen. Verden rundt jobber innovatører for å gjøre teknologien en integrert del av klærne vi bruker.

Det vil komme en dag du kommer til å ha på deg overflaten av en datamaskinen på kroppen

Nancy Tilbury

Studio XO

Futuristisk mote

Studio XO designer eventeffekter slik som lys- og boblemaskiner

High-tech couture

Når vi tenker på teknologi for kroppen tenker vi oftest på klokker eller lignende artikler. Ikke Nancy Tilbury. Hennes innovative Studio XO-designer har prydet noen av verdens mest kjente artister, inkludert Black Eyed Peas. Lady Gaga fikk også øynene opp for Studio XO og er nå en integrert del av TechHaus, hennes kreative teknologiselskap.

Moten du kontrollerer

Studio XO's ambisjon er å redusere antallet klær i garderobene våre ved at våre fremtidige klær kan skifte fasong, stil og farge tilpasset egne preferanser og dine favoritt trender. Det kan til og med gjøre oss i stand til å abonnere på moteinnhold digitalt, og lage en spilleliste for kroppene våre på samme måte som vi gjør på digitale plattformer.

Heller før enn senere vil du se flere og flere sensorer i flere og flere klær

Matt Hymer

adidas

Utviklet for ytelse

Fra 2010, har Adidas brukt sitt Innovasjons-laboratorium for å oppdage måter å integrere teknologi i sportsklærne sine. Resultatet er MiCoach Team Elite System, som nå prøves ut blant verdenselitens team, som AC Milan, Chelsea FC og the New Zealand All Blacks for å spore data fra banen i sanntid.

Kle deg smartere

Tenk deg tanken på klær som er like smarte som duppedittene du har med deg. MiCoach-systemet har en wire som er vevd direkte inn i et pustende basislag-plagg for å kunne overvåke spillernes kroppsaktivitet. Mini-sensorer i denne wiren er koblet til systemhubben eller -cellen. Disse måler hjertefrekvens, kraft, hastighet, akselerasjon og posisjonering under trening.

Rask respons

MiCoach gir trenere mulighetene til å spore spillerytelse med en handy app

Se The Next Black

Møt designerne, innovatørene og lederne som ikke bare utfordrer produksjonsprosessen av klær, men også måten du tar vare på klærne dine etter at du har kjøpt de. The Next Black er ikke en film om hva som er nytt, det handler om hva som kommer.