#fashionwash

Den ultimate testen! Se filmen

Vi ville bevise at vår nye moderne teknikk kan vaske selv det mest uvaskbare. Derfor gikk også Whyred med på å maskinvaske og tørketromle utvalgte visningsplagg. Bare noen timer før visning. Klikk på bildet for å se filmen.

En finsk designer blir forskrekket av tanken på at AEG skal vaske Whyreds plagg innen motevisningen.

Vask det minst vaskbare

Når vi bestemte oss for å teste produktenesegenskaper holdt en hel bransje pusten. Timene mellom vask, tørk og motevisning virket endeløse. Spørsmålene var mange og nervøsiteten var til å ta å føle på. Kom klærne til å bli krympet, ville fargene blekne eller ville tøyet miste sin spenst?

Kvinne ser på en mann
Marianne Jemtegård kjenner på Whyred plagg etter vask med AEG maskin

Bry deg mer om tøyet ditt

Utfordringen inngår i AEG Care Label Project, som handler om å bry seg mer om tøyet og miljøet. Våre nye og moderne vaskemaskiner og tørketromler håndterer tøyet ditt på den beste og mest skånsomme måten. Og målet for oss er å få klesbransjen, designere og forbrukere til å se tøypleie i et mer bærekraftig perspektiv.

"THIS IS THE CRAZIEST I'VE EVER HEARD. I LOVE IT!"

Roland Hjort

Chefsdesigner och grundare, Whyred

Nærbilde av vaskelapp på et Whyred-plagg

Bærekraft i alle ledd

Whyred, et av Nordens mest populære klesmerker, har en lang historie når det gjelder å jobbe med bærekraft, både med hensyn til design og materialvalg. For sjefsdesigner og grunnlegger Roland Hjort, var testen en måte å bevise at rene materialer av høy kvalitet kan rengjøres i moderne maskiner. For Whyred var det dessuten viktig å kunne fastslå at tøyet varer lenger hvis det rengjøres riktig, i vaskemaskinen man har hjemme.

Svart hvitt bilde på folk som fikser en mann i Whyred klær før en fotografering
Marianne Jemtegård

Yrke: Moteekspert, Stylist og DJ.
Blogg: www.mariannejemtegard.com
Instagram: @mariannejemtgård

Marianne Jemtegård

Marianne Jemtegård deltok under sesongens Whyred-visning på Stockholm Fashion Week, og var invitert for å uttale seg og bevitne AEGs kampanje «Fashion Wash». Marianne har en unik posisjon innen mote og fashion i Norge. Hun er blant annet fast moteekspert på God Morgen Norge, og er ofte den første som blir kontaktet når det gjelder nye klestrender. Hun har et stort nettverk i bransjen, og er til stede backstage på de aller fleste moteshow som avholdes rundt omkring i Norge.

Whyred plagg i en vaskemaskin fra AEG

Vaske og tørke ull, silke og Gore-tex®

«På 40 grader øko» er kanskje det vanligste svaret når vi i dag spør folk hvordan de vasker plaggene sine. For de aller fleste er det helt utenkelig å vaske eller tørke ull, silke eller Gore-tex® i maskin, med AEGs nye produkter kan du imidlertid vaske og tørketromle de fleste materialer til tross for vaskelappens anbefaling om kjemisk rens eller håndvask.

Vaskeanvisninger på et Whyred-plagg

AEG 8000 vaskemaskin

Vaskemaskinen som damper skjortene dine, vasker ullfrakken og sørger for at silkeplaggene bevarer spenst, farge og fibrer. Takket være ØKOMix-teknologien kan vi garantere skikkelig rengjøring i dybden, også ved lave temperaturer og korte vaskeprogrammer.

AEG tørketrommel 8000

Tørketrommelensom tørker ullkåpen din uten at den verken krymper eller blir slitt. Og sørger for at skjortene krøller mindre enn om du henger dem til tørk. AbsoluteCare®-systemet skreddersyr programmet, slik at bevegelsen og temperaturen er nøyaktig tilpasset det aktuelle plagget.