Bak boller med damp

Dampbakte boller

Å bake boller med damp gir en perfekt skorpe - som bollene du får på konditoriet. Dette er en glimrende oppskrift når du fortjener noe ekstra på helgene.

8 boller
Tilberedelsestid: 2 h (innkludert heving)

Ingredienser

Boller

4 g fersk gjær
170 g fingerlunkent vann
250 g hvetemel
4 g bakepulver
4 g salt

 

Instruksjoner

  • Legg gjæren i blenderen din. Hell over det lunkne vannet, bland ordentlig og la gjæren skumme seg. 
  • Bland hvetemel, bakepulver og salt i i beholderen på mikseren eller i en stor skål.
  • Hell væsken over melblandingen og kna deigen i et minutt på lav hastighet, deretter i 3-4 minutter på mediumhastighet til deigen blir smidig. Har du ikke en mikser, kan du kna deigen for hånd på en overflate med litt hvetemel.
  • Legg deigen i en innoljet skål og dekk med plastfilm. La den heve seg til dobbel størrelse. 
  • Varm opp ovnen på forhånd til 180°C/200°C (200 for varmluft) og legg et bakepapir på bakeplaten.
  • Hell ut deigen og del den i like store biter, ca 40 g. per. Form bitene til boller, legg dem på bakeplaten og la dem heve i ytterligere 20-30 minutter.
  • Stek bollene i ca. 8 minutter (med damp) til bollene har hevet seg og fått en gyllenbrun farge.