Reduser matsvinnet

Visste du at vi kaster 1/3 av all mat som vi kjøper? Tenk om vi kunne snu på det og lage god mat av matavfall.

Er det mulig å unngå matsvinn?

Vårt matavfall kan deles opp i tre kategorier - det som kan unngås, det som er uunngåelig og det som kanskje kan unngås.

Redusering av matavfall

Det går å unngå 61 procent av allt matavfall - mat som vi hadde kunne spist om vi hadde tatt bedre vare på den. 

19 procent er uungåelig - slik som teposer og kyllingben.

Oppskrift på matrester

20 prosent av matsvinnet kan kanskje unngås. Dette inkluderer for eksempel potetskall, broccolistilker og blad som har blitt skjært.

Relaterte artikler

  • SLIK HOLDER GRØNNSAKENE LENGER
    Grønnsaksskuffe
  • BRUK GRILLFUNKSJONEN I OVNEN DIN
    en ovn
  • OPPSKRIFTER
    mann skreller poteter