Hvordan vaske dyne og dunjakker

Senest oppdatert 14.05.2020 08.53

Hvis du tar godt vare på dunet ditt, vil det ta seg av deg. Å legge tørketrommelkuler i trommelen til tørketrommlene, forhindrer at fjærene klynger seg sammen i jakkeens hjørner. Så du kan holde deg varm.


1. Bruk lave temperaturer for nedover

Sørg for å vaske dun på en lunken, forsiktig syklus og sett maskinen på en ekstra skyllesyklus for å fjerne spor av vaskemiddel.


2. Å vaske puter, dyner og jakker i en vaskemaskin

For å få det beste tørket, bruk ullprogrammet. Hvis vaskemaskinen din nå har et ullprogram - velg en lang syklus på middels temperatur og bruk tørkekuler for å sikre at den kommer ut lys, fluffy og lukter godt. Ikke ta den ut før den er 100% tørr.


3. Beskytt overflaten på dunjakken

Vask klærne separat fra andre plagg med tomme lommer, lukk borrelåsfester og hold glidelåser oppe for å unngå overflateskader.


3DScan teknologi. Presisjonstørking.

Opplev omfattende tørkeytelse med den unike AEG 3DScan-teknologien. Fuktighet dypt inne i plaggene oppdages ved hjelp av sensorer som kan føle fuktighet opptil 5 centimeter dypt inn i klærne. Når tradisjonelle tørketromler skulle indikere at jakken er tørr, fortsetter 3DScan til og med selv tykke lagdelte plagg er nøyaktig tørket - noe som ikke krever ytterligere lufttørking. Dette gjør at jakken opprettholder sin utseende og gir opptil 30% høyere varmeisolasjon sammenlignet med lufttørking.