Mørke eller brune flekker på klesvasken

Senest oppdatert 29.10.2019 13.51

 Hårpleieprodukter kan forårsake mørke eller brune flekker på klær 

Noen produkter (for eksempel mousse, sjampo) kan inneholde en bestanddel kalt polyquaternium-kopolymer, som er et fikseringsmiddel. Når produktet kommer i kontakt med klær, binder det seg til overflaten av plagget. Når plagg vaskes sammen med mørkere stoffer som kontinuerlig slipper ut små mengder fargestoffer, absorberer "kontaktområdet" fargen som frigjøres. Som et resultat blir ikke flekkene synlige før plaggene er blitt vasket. Flekkene oppstår når sprut fra hårpleieprodukter kommer på klærne, eller når du tørker hendene på et håndkle uten å vaske vekk rester av hårpleieproduktet først.

  • Flekkene kan aldri fjernes helt, men hvite håndklær kan reddes ved å fjerne nesten all misfargingen.
  • Håndklær kan blekes uten å skades ved å behandle dem på følgende måte:
  1. Forbered en oksalsyreoppløsning: Tilsett 50 - 100 gram oksalsyre til en plastbøtte som inneholder 10 liter varmt vann (60 °C). Legg plaggene dine i løsningen i 30 min.
  2. Vask deretter plaggene grundig ved minst 60 °C med en god såpe, som bør inneholde fosfat og blekemiddel.

For å teste om et hårpleieprodukt produserer flekker i løpet av en vaskesyklus, prøv å legge et stykke stoff i maskinen og vaske det med en fargevask.

Bestill service
Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.