SLIK FÅR DU UT DET BESTE AV KAFFEMASKINEN DIN FRA AEG

Senest oppdatert 12.01.2022 08.25

Din innovative kaffemaskin fra AEG spiller en avgjørende rolle i kaffekoppen på morgenen eller den etterlengtede kaffepausen på ettermiddagen. Denne guiden hjelper deg til å få det meste ut av kaffemaskinen slik at du kan nyte av hver eneste kopp den lager.


SØRG FOR AT KAFFEMASKINEN DIN ALLTID SLÅS PÅ

Ta disse enkle trinnene for å sørge for at maskinen alltid er klar till bruk når du trenger en kaffekopp for å våkne til. Kontroller først at hovedbryteren er på, forsikre deg deretter om at IEC-kabelen er ordentlig koblet til, og kontroller deretter at kaffemaskinen er koblet til en stikkontakt.

Ta en titt på disse videoene for å se hvordan det gjøres:

Hvis du har en kaffemaskin med roterende pumpe:Hvis du har en kaffemaskin med berøringsskjerm:INSTALLER VANNFILTER

For å sikre at vannfilteret fungerer riktig med kaffemaskinen, vri kontrollknappen til "meny", deretter i "grunninnstillinger", velg "vann" og bekrefte at et nytt vannfilter er installert. Ta deretter filteret ut av emballasjen, og kjør vann fra springen gjennom hullet i filteret til det kommer vann ut av åpningene. Sett filteret inn i vanntanken, og dypp det helt ned i ca. ti sekunder, vipp det og trykk lett på det for å la luftboblene slippe ut.

Gjelder kun for kaffemaskiner med roterende pumpe.


TEMPERATUREN PÅ KAFFEN KAN DU FÅ SOM DU ØNSKER

Det er flere ting du kan gjøre for å sikre at kaffen din alltid får den temperaturen du ønsker. Bruk den som passer deg best. Først kan du varme opp maskinen ved å bruke skyllefunksjonen. Du kan også bruke varmt vann til å varme opp koppene og deretter stille in temperaturen på kaffen i menyen.

Ta en titt på disse videoene for å se hvordan du gjør det:

Gjelder hvis du har roterende pumpe:Hvis du har en kaffemaskin med berøringsskjerm:ALLTID STERK OG KREMET KAFFE

For å få kafferesultatene du ønsker, prøv å dreie kvern-justeringshjulet mot klokken ett trinn om gangen. Pass på at du bare dreier skiven mens kvernen er på.


PASS PÅ AT MELKEN ALLTID KOMMER RIKTIG UT FRA MELKEBEHOLDEREN

 

Følg disse trinn-til-trinn instruksjonene så kan du være sikker på å drikke drømme-latten. Ta ut melkebeholderen, rengjør tilkoblingsmunnstykket for varmt vann/damp, og trekk ut melkebeholderen. Pass på at når du rengjør termo-huset, at du kun rengjør det med en fuktig klut.

 

Fjern deretter melke-tuten og vri skumjusteringsskiven med klokken til "INSERT"-posisjonen, og trekk den av. Rengjør hver komponent i melke-skummeren, og sørg for at det ikke er melkerester på hulrommet og på sporet under skiven. Skrap eventuelt sporet med en tannpirker.

Koble til skiven igjen ved å stille pilen på linje med ordet "INSERT". Koble til igjen tuten og melkeinntaksslangen. Plasser melkebeholderen i termo-huset. Sett til slutt lokket tilbake på melkebeholderen.


HVIS KAFFEN TAR FOR LANG TID ELLER BARE DRYPPER

Bare vri kvern-justeringshjulet ett klikk med klokken mot "7" mens kaffekvernen er i drift. Fortsett ett klikk av gangen til kaffen er tilfredsstillende. Husk imidlertid at effekten bare er synlig etter å ha levert to kaffe-porsjoner.

Ta en titt på disse videoene for en nærmere titt:

Hvis du har en kaffemaskin med roterende pumpe:Hvis du har en kaffemaskin med berøringsskjerm:PASS PÅ AT KAFFEN DIN ALLTID RENNER FRA BEGGE DYSENE

Det er ingenting som er bedre enn et hverdags-hack med en vanlig husholdningsartikkel. Som å holde kaffedysene åpne ved å bruke en tannpirker. Det hjelper til med å holde kaffen flytende fra begge.


DET ER LETT Å TA UT INFUSJONSENHETEN

For å sikre at kaffemaskinen følger innstillingene dine, kan du følga disse trinnene. Da kan du alltid fjerne infusjonsenheten med letthet. Slå av apparatet ved å trykke på på/av/standy-knappen, vent til kaffemaskinen slår seg av, og skyv deretter dryppe-brettet litt bakover og fjern så infusjonsenheten.


HVIS APPARATET KREVER EN TREDJE SKYLLING I SLUTTEN AV AVKALKNINGEN

Hvis kaffemaskinen ber om en tredje skylling på slutten av avkalkingen, fjerner du bare vannbeholderen, fyller den til maksimalt nivå og tømmer deretter væsken fra dryppe-skålen for å unngå at den renner over.


LITT VANN ELLER DAMP KOMMER UT

Stopp tilførselen av varmtvann ved å trykke "STOPP". Vask alle deler av vannpipen grundig med en svamp og varmt vann.


NÅR MELKEN FÅR STORE BOBLER ELLER DET ER LITE SKUM

Det kan være at melken ikke er kald eller er skummet nok. Pass på at du bruker skummet eller lettmelk ved kjøleskapstemperatur (ca. 5°C). Hvis resultatet ikke er som du ønsket, prøv å endre merke på melk.

Se her:

Hvis du har en kaffemaskin med roterende pumpe:Hvis du har en kaffemaskin med berøringsskjerm:
VOILÀ! FØLG GUIDEN OVER SÅ KAN DU ALLTID UNNE DEG EN DEILIG KOPP MED FAVORITTKAFFEN. NYT!