Bruk av ovnsgrillfunksjonen

Senest oppdatert 14.05.2020 06.33

En av de mest underbrukte funksjonene på en ovn er grill-innstillingen. Visste du at den kan brukes som en provisorisk -grill?Hvem elsker ikke en god grill?

Det er en viss ting å lage mat over en flamme. Synet ... Lyden ... Lukten ...


Men noen ganger har naturen andre ideer

Vinter, regn, hagl eller bare beinkjølende kulde. Du kan ikke alltid grille ute.


Ikke bekymre deg

Ved å bruke broiler-innstillingen på ovnen din kan du faktisk grille inni - hele året.


Slik bruker du grillfunksjonen i ovnen din

Har du noen gang brukt broiler-innstillingen på ovnen din? Tenk på det som en opp-ned-grill. I stedet for at varmen kommer fra bunnen, kommer den fra toppen. Selv om du ikke får den røykfylte smaken - kan du få en flott røye. Rask tilberedt grillet oppskrifter fungerer bra i ovnen. Mosteovner stenger av slettekylling når måltemperaturen er nådd - for å holde "grillen" i gang, la stekeovnsdøren ligge litt. Sørg for å sjekke maten ofte, så den ikke brenner.


Slik griller du på kokeplaten din

Gjør kokeplaten din til en provisorisk grill. Bruk en støpejernspannepanne, da den holder varmen godt, den vil holde seg varm og gi deg de unnvikende skjærmerkene. Legg skillet på komfyren og varm den til veldig varm, senk deretter temperaturen til middels og hold den der i hele kokeprosessen. Hvis pannen begynner å røyke er den for varm. For de beste resultatene, klapp maten tørr og pensle den lett med olivenolje før du legger den i skillet. Og husk, ikke vipp maten for tidlig - la den være uforstyrret i minst 3-4 minutter slik at den har tid til å røre.