Slik bruker du gjenoppvarming av mat, Steam Regenerating-innstillingen på din AEG-dampovn

Senest oppdatert 23.11.2023 11.49

Mat i ovn


Når du gjenoppvarmer matrestene dine med damp, vil dampen varme opp maten uten å tørke den ut, så gårsdagens måltid vil smake like godt som da det først ble tilberedt. Oppretthold enkelt en sunn og mer bærekraftig livsstil med din AEG dampovn. Ved å kutte ned på matavfallet vil du også skjære ned på kostnadene. Våre dampovner har innstillingen Steam Regenerating, et program designet spesielt for dette formålet.

Hva er Steam Regenerating, gjenoppvarming av rester, og hvorfor bør du bruke den?

Steam Regenerating-innstillingen er en dampkokefunksjon som er utviklet og optimalisert for oppvarming av rester. Dampen hindrer overflaten i å tørke ut, samtidig som varmen fordeles skånsomt og jevnt for å få maten til å se, smake og lukte som den er nylaget.
Steam Regenerating-funksjonen kan brukes til å varme opp mat direkte på en tallerken. Du kan varme opp mer enn én tallerken samtidig ved å bruke forskjellige hylleplasseringer.

Hvordan varme opp rester med gjenoppvarming med damp, Steam Regenerating

1. Velg SETTINGS > SPECIALS > STEAM GENERATING på ovnen
2. Sett maten i ovnen (anbefaling: Hylleposisjon 2)
3. Baser varigheten på maten du lager. Ulike matvarer bruker ulik tid på å bli grundig oppvarmet og klar til å nytes. For eksempel vil fjærfe og kjøtt ta lengre tid å varme opp enn grønnsaker

Tips og triks

  • Bruk riktig oppvarmingstid basert på maten du lager, slik at du alltid kan være sikker på å nyte gjenoppvarmede matrester og sørge for at de smaker godt når du skal spise
  • Du kan varme opp et helt måltid med damp, men det fungerer best når du har mindre porsjoner. For eksempel, i stedet for å sette en hel kylling i ovnen – vil skiver fungere bedre
  • Damp fungerer spesielt godt til retter som quiche og lasagne. Duktigheten som damp tilfører beholder fuktigheten i maten og teksturen blir like god som når maten ble tilberedt. Det er gjenoppvarming av mat med damp  når den er som som best.


For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Nå som du har lært alt som er å vite om oppvarming av rester med damp, kan det være lurt å lære mer om matlaging med damp.

Registrer produktene dine
Registrer produktene dine

Registrer produktene dine i MyAEG og finn alt du trenger på ett sted.

Finn brukermanualen din
Finn brukermanualen din

Løs problemer, og finn instruksjoner og annen dokumentasjon til produktet ditt.