Platetoppen er sprukket eller har riper i glasset

Senest oppdatert 27.10.2022 11.48

Problem

 • Kokeplaten er sprukket eller har riper i glasset

Gjelder

 • Integrert med elektrisk koketopp
 • Integrert kokeseksjon med induksjon
 • Frittstående komfyr med elektrisk kokeseksjon
 • Frittstående komfyr med induksjonskokeseksjon

Løsning

 1. Riper i koketoppens glassplate
  Ofte oppdager man ikke hvis man har vært uheldig og hatt noe som har hengt seg fast under kokekaret. Det kan skje om bunnen har vært fuktig, eller om setter fra seg kokekaret på et fuktig kjøkkenbord. I så fall kan et saltkorn, ris eller lignende kunne bli sittende under kokekaret og være hardt nok til å kunn lage synlige riper i overflaten av glassplaten. Du kan evt. sjekke om din forsikring dekker skader av denne type.
  Hvis din kokeplate er ripet skal den skiftes ut av en servicetekniker.
 1. Sprekk i kokeplatens glassplate
  Hvis det keramiske glasset faktisk er sprukket fra kant til kant evt. som et trekantet mønster, er årsaken ofte at man har lagt fra seg et varmt grytelokk på glassplaten. Når lokket avkjøles, vil det bli et stort vakum under lokket, som kan få glasset til å sprekke. Glasset kan også sprekke hvis man mister gjenstander ned på glassplaten. Du kan evt. sjekke om din forsikring dekker skader av denne type.
  Når platen avkjøles, dannes et vakuum som kan føre til at glassplaten sprekker. Den kan også sprekke hvis gjenstander faller ned på den. Du kan evt. sjekke om din forsikring dekker skader av denne type.
  Hvis din kokeplate er sprukket skal den skiftes ut av en servicetekniker.
   
 2.  Kontakt Electrolux Service
  Vi anbefaler at du booker besøk av en servicetekniker.
  Bemerk - Riper, revner eller skader på glassplater forårsaket av bruk av kokekar, fralegging av varme ting eller mistet gjenstander, dekkes ikke av reklamasjonen. 
Bestill service
Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.