Ingredienser: for 4 personer
GAMBAS
- 4 gambas
- 1 sitron
- 100 ml olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 1 knippe med blad persille
LAKS
- 4 stykker laks (100 g hver)
- 8 faste poteter
- 3 ss olivenolje
- 500 ml melk
- 500 ml fløte
- 500 ml fiskefond
- 1 fedd hvitløk (finhakket)
- 1 sitron
- 1 knippe dill
- Pepperflak
BLÅSKJELL
- 0,5 kg blåskjell
- 0,5 kg vongole
- 1 selleri
- 1 løk
- 1 purre
- 50 g chorizo
- 1 vårløk
- 100 ml hvitvin
FORBEREDELSER
GAMBAS
- Bland hvitløk, blad persille og olivenolje og tilsett salt etter smak
- Rengjør rekene grundig
- Sett (grill) pannen på høy varme med litt olje
- Stek gambasene til de er kokt
- Skjær sitronen i 4 og la den steke i pannen en stund
- Hell hvitløksblandingen over gambasene når de er kokt (i pannen).
LAKS
- Bryn laksebitene på begge sider og legg dem til side
- Bruk samme panne og stek finhakket hvitløk
- Glaser med fiskefond, melk og fløte og smak til med salt og pepper
- Skrell potetene og skjær i store biter, ha dem i kokende saus
- Grovhakk dillen, ha noen kvister til side for å pynte, og ha i sausen
- Legg laksen i sausen og kok i 5 minutter.
- Avslutt med pepperkrydder og dill
BLÅSKJELL
- Stek selleri, løk og purre i en stor gryte og tilsett chorizoen
- Legg blåskjellene og vongolen oppå grønnsakene og hell over vinen
- Legg lokk på gryten så snart som mulig
- La det steke i 5 minutter til blåskjell og vongole er åpne
- Slå av varmen og la den hvile i ytterligere 2 minutter (med lokk)
GARNITYR
GAMBAS
- Avslutt med grovt salt og litt sitronsaft
LAKS
- Avslutt med noen kvister dill og pepperflak
- Legg eventuelt en sitronskive på toppen
BLÅSKJELL
-Avslutt med vårløken og malt pepper