Ventilatoren suger ikke nok luft

Senest oppdatert 29.10.2019 13.50

Problem

 • Min ventilator suger ikke nok/for lite luft opp

Gjelder

 • Ventilator

Løsning

 1. Kontroller at luft siver ut fra den utvendige ventilåpningen på husets yttervegg. Om det ikke er luftstrøm ut, så er det muligens en tilstopping i rørsystemet. 
   
 2. Rens filtrene. Efter ca. 30 timers bruk skal metallfiltrene vaskes. Dette kan gjøres i en oppvaskemaskin eller helst for hånd. Bruk et insentivt program på minst 65 °C,  og helst vask separat. Filteret kan skifte farge, alt etter hvilket oppvaskemiddel som benyttes sammen med metallet i filteret.
  Papirfiltre anses for engangsutstyr og må byttes. Nye filtre kan kjøpes i webshoppen.
  Hvis enheden ikke har utvendig luftsystem, så kontroller at kullfilteret sitter korrekt. Dersom det er tilgriset/fettet eller skadet, må det skiftes ut eller rengjøres.
   
 3. Sørg for god utlufting på kjøkkenet.
  Det er viktig, spesielt i moderne, tette hus/leiligheter, å få tilført ny, frisk luft til kjøkkenet, slik at ventilatoren har mulighet for å skifte ut den skitne luften. Skapes det et for stort undertrykk og luftetthet, kan ikke ventilatoren suge tilstrekkelig. Luft kan tilføres gjennom utluftsventiler i vegg eller fra vindu, evt. la en dør til et annet rom stå åpen når ventilatoren er tett. Det er alltid lurt å kjøre ventilatoren 5-10 min. før og etter matlaging, for å unngå kondens.
   
 4. Hvis ovennevnte ikke løser problemet, anbefaler vi at du bestiller besøk av en servicetekniker. 

Tips

 • Rens filtrene ofte og grundig. Når filteret er fullt av fett, suges fettet videre opp i viftehatten og ut i slangen. Til slutt vil det være så mye fett på motoren og slangen, at det begynner å renne ned på komfyren.

 • Ventilatoren er designet tfor å suge ubehagelig lukt ut fra kjøkkenet. Den fjerner partikler og minimerer lukt.
  De er ikke beregnet til å fjerne damp. Dog fjernes en viss mengde damp, avhengig av kjøkkenets størrelse, luftgjennomstrømming og mengde damp.
Bestill service
Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.