Slik holder du grønnsakene friske lenger

Senest oppdatert 19.05.2020 07.09

Sesongens frukt og grønnsaker er deilig, men å holde dem friske kan være en utfordringSlik holder du asparges frisk

Unngå å la asparges tørke ut. Hold gummibåndet på gjengen og trimm ca 1 tomme fra endene. Stå aspargesen stående i et glass som inneholder en tomme eller to vann og dekk løst med en plastpose. De vil være sprø i opptil 7 dager.


Slik holder du avokado frisk

Avokado holder seg veldig godt i kjøleskapet da kjøling stopper modningsprosessen. La avokado modnes på disken og bruk deretter kjøleskapet for å bevare modenheten. Har det travelt? Legg avokado i en papirpose for å fremskynde modningen.


Slik holder du brokkoli frisk

Brokkoli er en avling i kaldt vær og trenger høye fuktighetsnivåer, så den lagres best i grønnsakskuffen på kjøleskapet ditt med fuktigheten satt til høy. Oppbevar ikke med frukt som brokkoli-bortskjemninger fra etylengassen de produserer.


Slik holder du salaten frisk

Salat oppbevares også best i grønnsakskuffen på kjøleskapet med fuktighetsinnstillingen høyt - dette er tilfellet for alle grønne grønnsaker. Hvis du ikke har fuktighetskontroller - vask salaten, pakk den inn i tørkepapir og forsegle i en beholder.


Slik bruker du fuktighetskontrollene

Forvirret om fuktighetskontrollene i grønnsaksskuffen din? Det er en enkel tommelfingerregel. Ting som råtner trenger innstilling med lav luftfuktighet, mens ting som visner kreve høy luftfuktighet. Hold frukt atskilt da de ofte ødelegger grønnsaker ved å produsere etylengass.