Vann lekker fra kjøleskap / kombiskap

Senest oppdatert 10.01.2023 09.28

Problem

 • Vann eller kondens i kjøleskapet
 • Kjøleskapet lekker vann

Gjelder

 • Frittstående Kjøleskap
 • Frittstående Kombiskap
 • Integrert Kjøleskap
 • Integrert Kombiskap 

Vedtak

Det er flere grunner til at det kan være vannoppbygging eller til og med lekkasje fra kjøleskapet og/eller fryseren. I noen tilfeller er det enkle å fikse. Men hvis de nedenstående mulige årsakene ikke løser ditt porblem og hvis det er vann som flommer fra enten kjøleskapet eller fryseren, anbefaler vi deg å kontakte oss for å avtale at en servicetekniker kan ta et besøk. Dette er fordi en servicetekniker kan demontere visse deler av apparatet for å prøve å rette opp problemet. Hvis du gjør dette selv og ender opp med å forårsake skade eller ved et uhell får vann på elektriske komponenter er det ikke bare utrygt, men vil sannsynligvis ugyldiggjøre garantien din.

Her er noen feilsøkingstips for å løse mindre problemer:

MULIGE ÅRSAKER/LØSNINGER:

1. Hvis det er en betydelig mengde vann som strømmer ned på gulvet fra fryseren , er det sannsynlig at smeltevannsutløpet ikke er koblet til fordamperbrettet, eller at det har dannet seg is som blokkerer dreneringssystemet. Hvis dreneringshullet/-området er synlig i fryseren din, kan du prøve å smelte isen eller blokkeringen, hvis den ikke er synlig vil det kreve et besøk av en servicetekniker.

2. Hvis det lekker vann fra kjøleskapet , kan det være at den V-formede kanalen er tilstoppet. Kanalen er plassert på bakveggen av kjøleskapet. Hvis du kan se ventiler eller en liten enhet i boksstørrelse, har du funnet den. Sørg for at den holdes ren og fri for tilstopping.


3. Hvis det lekker vann fra kjøleskapet , kan det være at maten er plassert for tett eller opp mot vannoppsamleren. Sørg for at all mat ikke blokkerer noen åpninger i kjøleskapet.

Som nevnt ovenfor, hvis det ser ut til å være et stort problem med mye vann som lekker ut av kjøleskapet eller fryseren, foreslår vi at du bestiller en ingeniør som kommer og ser på apparatet.


Se våre nyttige videoguider

Kjøleskap og fryser Brukerveiledning og vanlige spørsmål


Hvis du fant informasjonen nyttig, vennligst gi oss en tommel opp nedenfor. Hvis denne informasjonen ikke løste spørsmålet ditt, vennligst legg igjen en tommel ned og kommenter hvordan du mener at artikkelen kan forbedres av en av teamet vårt. Vær oppmerksom på at teamet vårt kontinuerlig gjennomgår og redigerer artikler, så konstruktiv tilbakemelding er veldig nyttig.


Tips for å spare energi hjemme når du bruker kjøleskapet og fryseren

Med energiprisene som stiger, har det aldri vært et bedre tidspunkt å tenke nytt om hvordan du bruker hvitevarer i hjemmet for å spare energi og penger. I tillegg til å hjelpe husholdningsbudsjettet ditt, vil det også være til fordel for planeten ved å redusere CO2-utslipp. Her er noen nyttige tips om hvordan du kan redusere energien når du bruker kjøleskapet og fryseren

 • Hold deg til de anbefalte temperaturene. 4 grader for kjøleskap og -18 for fryser. Dette sikrer en ideell balanse mellom å holde maten fersk og å bruke minimalt med energi
 • Unngå å legge varm mat i kjøleskapet. Dette gjør at kjøleskapet jobber hardere for å kjøle seg ned – bruker mer energi
 • Ikke hold døren åpen for lenge når du bestemmer deg for hva du skal spise. Dette gjør at temperaturen kan økeÅrsaken

 • Den V-formede kanalen er blokkert. Åpningen må alltid være fri slik at vannet kan strømme fritt. Rengjør åpningen regelmessig.
 • Når avløpshullet er tett vil tinevannsrennen renne over, slik at vannet kan komme inn under skuffen og kan renne ut av døråpningen.
 • Oppbevar frukt og grønnsaker kun i de angitte grønnsaksskuffene.
 • Når maten oppbevares uinnpakket kan det dannes mye fuktighet i kjøleseksjonen, hvor vann kan komme inn under grønnsaksskuffen.
 • Hvis maten står inntil bakveggen kan vann komme ut på hyllene eller svive inn under grønnsaksskuffen og renne ut døråpningen.
Bestill service
Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.