Kjøpeguide

Finn den beste platetoppen for kjøkkenet ditt

Tilberedelse av mat på platetopp fra AEG

Varianter på platetopper

InduksjonInduksjonstopper både varmer og reagerer raskt. Den hjelper på selvtilliten når du skal bruke teknikker som krever rett temperatur, og er grunnleggende for et perfekt resultat. For deg som ønsker allsidighet, så kan du velge en induksjonstopp med fleksible kokesoner. Området rundt den aktive kokesonen på induksjonstoppen, holder seg sval og sørger dermed for at matlagingen gjennomføres på en trygg måte.

Keramisk - Keramisk platetopp har et varmesystem som skjules under en slitesterk og glatt overflate av keramisk glass. Disse er lett å gjøre ren, og fungerer med alle slags panner og gryter i forskjellige størrelser.

ComboHob - Platetopper med integrert ventilator er en induksjonstopp og ventilator i kombinasjon. Med en innebygget platetopp får du mer plass samtidig som det skaper en åpen og luftig følelse i kjøkkenet ditt.

Mange kokekar på en platetopp fra AEG

Mål

Velg rett platetopp basert på tilgjengelig plass hjemme hos deg.

30-36 cm - Platetopper som passer med disse målene, har to kokesoner som kan være vanskelig å få plass til i mindre kjøkken.

60 cm - En platetopp med dette mål passer de fleste hushold og har tre eller fire kokesoner.

70, 80 eller 90 cm - Platetopper i denne størrelse passer glimrende for større familier eller kokken i huset. Den har opptil seks kokesoner. Disse platetoppene kan også gi fleksible soner som passer alle dine behov.

Tenk på: For at våre platetopper skal kunne installeres hos deg, må benkskiven være minst 12 mm tykk.

Kjøtt og grønnsaker servert på en tallerken

Valget av matlagingsmetode

Finne ut av hvilken slags matlaging du liker før du velger platetopp. Her følger noen eksempler:

Kjappe oppskrifter - pasta- og wokretter m.m. En rask oppvarmet platetopp er å foretrekke. Velg en induktionstopp med en boosterfunksjon for å skynde på matlagingsprosessen.

Avanserte matlagingsmetoder - Vannbad, smelting, damp m.m. En induksjonstopp gir deg en uslåelig temperaturkontroll slik at du kan takle avanserte matlagingsmetoder uten problem. Med induksjon kan du varme opp og kjøle ned platetoppene på null tid, og ha full kontroll over matlagingen.

Større gryteretter - Keramiske platetopper har kokesoner med forskjellige størrelser for å passe alle kijeler og panner. Som alternativ lar induksjonstoppene deg slå sammen to individuelle kokesoner til en større.

En kokesone

Rengjøring

Induksjonstopper - Vår intelligente induksjonsteknologi varmer opp både kokekar og maten i, men ingenting annet. Overflaten rundt omkring forblir sval slik at ingenting blir brent. Takket være den glatte og flate overflaten, blir alle matflekker og matrester synlige.

Keramiske platetopper - Den glatte, jevne og keramiske overflaten er enkel å gjøre ren.

et kokekar på platetoppen

For din sikkerhet

Induksjon - Med induksjon er det kun kokekaret med maten som varmes opp - ingenting annet. Overflaten rundt omkring holder seg sval slik at du ikke brenner deg. Dessuten kan kontrollpanelet barnesikres for å forhindre at platetoppen slås på av et uhell.

Keramisk - Barnesikringen garanterer at platetoppen ikke kan slås på utilsiktet. Indikatoren for restvarme viser deg dessuten når den er sval, og sikker å røre igjen.

Platetopp og ventilator fra AEG

Valg av platetopp

Det spiller ikke noen rolle om du lager mat till deg selv eller om du inviterer hjem venner på middag - AEG har en platetopp som passer til alle tillfeller. 

Din personlige Sous chef

Å lage mat med presisjon er grunnleggende for lekre resultat og nydelig smak. Og det får du når du har en AEG Sensecook-serie. Med sin avanserte teknologi får du den beste partneren i kjøkkenet. SenseFry® varmer jevnt og passer på at kjøttbiten alltid stekes til det resultatet du ønsker. SenseBoil® forhindrer at vannet koker over takket være sin småkokesensor.

Delikat presisjon

SensePro®-platetoppen imponerer inn i minste detalj når maten er klar. Med det trådløse steketermometeret kan du måle temperaturen i maten din. Koke pastaen, la favorittsausen småkoke, stek en kjøttbit - uansett om du foretrekker den rare, medium eller well-done. Det er også mulig å tilberede maten med Sous Vide på platetoppen. Det er din personlige Sous chef som gir deg profesjonelle resultatet i kjøkkenet ditt.

Oppdag SensePro®-platetopp

Vær chef i kjøkkenet

Du kan være herre over hver eneste matrett med det trådløse steketermometeret SensePro®. Det identifiserer kjernetemperaturens eksakte grader, kommuniserer gradene og tilpassede varmereguleringer til platetoppen. Den måler også eksakte vanntemperaturer, og holder den ved like. Det betyr at det nå er fullt mulig å lage mat med Sous Vide på induksjonstoppen. For profesjonelle resultat.

Oppdag SensePro®-platetopp

SenseBoil-sensor

SenseBoil-sensoren oppdager økende bobler i kokende vann, og justerer temperaturen automatisk slik at det småkoker med kontroll. Det forhindrer vannet fra å koka over og det søles ikke på induksjonstoppen. Dette sparer tid og energi i kjøkkenet.

Oppdag SenseBoil®-platetopp

Kunsten å steke i en stekepanne

SenseFry® opprettholder en jevn varme for å få det beste resultatet når du steker. Du trenger ikke lure på når stekepannen har rett temperatur eller justere innstillingene for varmen under matlagingen.

Oppdag SenseFry®-platetopp

Fullstendig kontroll med touch-kontrollpanel

Bruk det intelligente touch-kontrollpanelet på en platetopp med SensePro® og SenseFry® når du skal velge matrett og ønsket resultat.  Ønskelig varme reguleres veldig enkelt med utmerket kvalitet.

Oppdag platetopper med SensePro® og SenseFry®

HVORFOR IKKE HELT PERFEKT

Hvorfor skal du gjette når du kan få presisjon med en SensePro-platetopp. Den trådløse sensoren måler matens kjernetemperatur og regulerer temperaturen i dialog med platetoppen. For perfekte resultat helt igjennom. Hvorfor egne tid til kjøkkenutrustning som ikke lever opp til din standard.

Oppdag SensePro

Smarte platetopper for alle situasjoner

Våre platetopper har funksjoner for flere situasjoner og behov - her er en oversikt over hvilke:

SenseBoil® - Platetoppen kjenner av når vannet nærmer seg kokepunktet og regulerer temperaturen deretter. Det koker ikke over, mer kontroll i kjøkkenet. 

SenseFry® - Temperaturen reguleres automatisk slik at du alltid får en jevn varme under gryten og kasserollen. Du får nyte av en deilig stekeskorpe.

SensePro® - Det trådløse steketermometeret måler kjernetemperaturen og regulerer temperaturen i direkte dialog med platetoppen for å oppnå beste resultatet.

saus i en panne på induksjonstopp

Fleksible kokesoner

Induksjonsstoppenes kokesoner i MaxiSense®-sortimentet kan tilpasses etter størrelse. Det innebærer at hver sone kan oppfatte størrelsen og formen på et kokekar eller stekepanne som du bruker. Uansett om den er liten eller stor, så tilpasser kokesonen seg deretter. Du får fullstendig kontroll mens induksjonstoppen din underletter matlagingen din.

Maxisense med Bridge-funksjon

Denne platetoppen er lett å bruke når du lager mat for større selskap. Eller når du vil bruke en større gryte eller panne. Med Bridge-funksjonen kan kokesonene slås sammen til én stor. Kokesonene samarbeider og kan stilles inn på samme temperatur og tidsinnstillinger - alt for en fullkommen matlaging.

Oppdag MaxiSense med Bridge-funksjon

MaxiSense med FlexiBridge

Fra festmiddager til kveldsmat - det er du som lager maten som skal bestemme hvordan maten skal bli. Denne platetoppen passer utmerket sammen med kjøkkenutstyret ditt og gir deg glimrende resultat med jevn og presis varme under hele koketiden. Tilpass matlagingen din og slå sammen opptil fire kokesoner så utnytter du tilgjengeligheten. FlexiBridge gjør komplekse måltider som krever store kjeler eller panner, mye enklere å fullføre.

Oppdag MaxiSense med FlexiBridge
 • to kjeler på en platetopp fra AEG
  1
  To kokesoner 50-50

  Med standard innstilling får platetoppen plass til to kjeler eller stekepanner hvor begge to kan ha en diameter på opptil 210 mm.

 • En kjele og en stor gryte/panne
  2
  To kokesoner 70-30

  Alternativt kan du lage mat med en større stekepanne eller gryte samtidig som du lager en saus eller lignende på den mindre kokesonen.

 • En stor gryte/panne på en induksjonstopp
  3
  En kokesone 100

  Hvis du kombinerer alle fire kokesoner, har du mulighet å lage mat på en stor og romslig flate. Her vil din største gryte eller stekepanne passe bra.

Powerslide-funksjonen viser kjelenes plassering

Fra stormkok til jevn varme

Med PowerSlide får hvert måltid mer smak når platetoppen jevner ut og regulerer temperaturen med nøyaktighet. Ved å la kjelen gli fra en sone til en annen, holder den i gang kok, småkok og holder varmen på maten ved like. Velg fra forhåndsinnstilte program eller tilpasse sonene basert på hva du liker. Nå kan du kontrollerer matlagingen din til makeløse resultat hjemme - som på restaurant.

Stekt kjøtt på en platetopp
Lett å gjøre ren

Pure-platetoppens delikate overflate gjør rengjøringen enkel og rask.

Elegant og fasjonabelt utseende

Med en stilfull design garanteres et elegant tilskudd i kjøkkenet ditt. Induksjonstoppen Pure smelter sømløst in med kjøkkenbenken og aktiveres kun ved berøring. De moderne LED-kontrollene og kokesonen er kun synlige når du vil. Kjøkkenbenken beholder derfor sin elegante og subtile finish.

Intuitiv kontroll

LED-kontrollene reagerer på berøring fra deg, og når du plasserer et kokekar på platetoppen. Den lyser intuitivt opp den kokesonen som skal brukes. Unnvik å plassere en kjele på en kokesone som ikke skal brukes ved tilfellet. Selvsikkerheten øker i kjøkkenet sammen med AEG.

Oppdag platetoppen Pure med FlexiBridge

Vinnere av iF design award 2019

Innovasjon og design influerer alt vi gjør, og det lønner seg. Platetoppen SensePro har fått en utmerkelse for sin makeløse design av iF design Award 2019. Men det er ikke bare utseende som har verdensklasse - induksjonstoppen åpner også opp for matlaging langt over brukerens forventninger.

 
Oppdag en induksjonstopp med SensePro

Raskere enn andre induksjonstopper

Induksjonstopper varmer opp mye raskere sammenlignet med ordinære platetopper. Dette gjør at du mestrer oppskriftene dine mye raskere. Våre induksjonstopper har touch-kontroller som du kontrollerer for nedkjøling og rask oppvarming. Du kan nå sørge for at dine fineste retter blir servert akkurat slik du vil.

Nøyaktig varme, glimrende resultat

Nå er det enkelt å oppnå glimrende og profesjonelle resultat i kjøkkenet. Induksjonstopper fra AEG lar deg bytte temperaturen for tilberedning på et øyeblikk når du flytter en kjele fra en kokesone til en annen. Du kan tilberede en saftig og sprøstekt laks like bra som å smelte sjokolade silkemyk.

Et sikkert og svalt kjøkken

Den intelligente teknologien i våre induksjonstopper, varmer kun opp kjelen og maten som tilberedes. Området rundt forblir svalt slik at ingenting brenner seg. Takket være den glatte og flate overflaten, får man lett øye på skitt og matrester. Dessuten starter oppvarmingen kun når det finns en kjele eller steikepanne på induksjonstoppen. Det resulterer i et trygt kjøkken - ingen varme, ingen ulykker.

Flere fordeler med induksjon

 • Et kokekar med kokende vann på en AEG-induksjonskoketopp
  1
  Raskere varme

  Vannet koker raskt opp med PowerBoost knappen. Den passer også glimrende til andre kvikke matlagingsjobber, som for ekesempel å steke kjøtt.

 • En kvinne bruker betjeningspanelet til MaxiSense Combi induksjonskoketoppen
  2
  Sett maten på pause

  La ikke forstyrrelser ødelegge et fantastisk måltid. Trykk på «stop and go» så pauser du matlagingen til du er klar igjen. Trykk på den igjen for å fortsette.

 • En platetopp kommuniserer trådløst med en ventilatorhette ved å buke AEGs hob2hood
  3
  Den håndfrie ventilatoren

  Hob2Hood kontrollerer automatisk hetten på kjøkkenviften basert på hva du tilbereder på platetoppen.

Oppdag våre induksjonstopper

IAE64411FB

 • SenseBoil® kontrollerer vannet
 • Hob2Hood-trådløs viftestyring
 • Induksjon - frihet

IPE74541FB

 • PureBlack - ingen synlig grafikk
 • Bridgefunksjon -slå sammen kokesoner
 • Hob2Hood-trådløs viftestyring
 • Slider touch

IAE84881FB

 • SensePro® med SousVide
 • Trådløs steketermometer
 • Touchdisplay gir full kontroll
 • Hob2Hood-trådløs viftestyring
 • Bridgefunksjon-slå sammen kokesoner