Om AEG

ALLTID EN IDÉ FORAN

OVER 130 ÅR MED INNOVASJON

AEG vil alltid være et steg foran, og vi feirer 130 år med innovative løsninger for hjemmet ditt. Vi kombinerer intelligent teknologi med responsiv design gjennom å følge Peter Behrens visjon og designfilosofi – perfeksjon i både form og funksjon. AEG kommer til å fortsette med å skape innovative løsninger og føre vår arv videre inn i fremtiden.

 

første aeg-kontor

Ser tilbake

AEG ble grunnlagt av Emil Rathenau som Deutsche Edison-Gesellschaft für Angewandte Elektricität i 1883. En fusjon med datterselskapet Telefunken AG og påfølgende oppkjøp av Daimler AG og Electrolux formet AEG til det framtidsrettede selskap det er nå. Innovasjon er kjernen i alt vi gjør i AEG. Det er drivkraften bak våre mest kjente oppfinnelser for hjemmet, fra å lage det første elektriske kjøleskapet, til den første varmepumpeteknologien for tørketromler. Det er inspirasjonen bak våre bærekraftige materialer. Det er vår historie og vår fremtid.

Ser fremover

Morgendagen begynner i dag. Måten vi spiser endres. Måten vi kler oss på endres. Måten vi lever endres. Vi vet hvordan teknologi kan forbedre verden rundt oss. Det er derfor vi sørge for at våre apparater ikke bare overgår behovene dine i dag, men også omfavner morgendagens teknologi for å passe dine fremtidige behov.

klokke

Form og funksjon i kombinasjon

I 1907 ble den visjonære arkitekten Peter Behrens utnevnt til Kunstnerisk konsulent i AEG. For sitt arbeide for AEG regnes Behrens som grunnleggeren av moderne industriell design. Professor Behrens hadde en enkel, men kraftig designfilosofi: "Perfekt i form og funksjon" Han arbeidet utrettelig for å skape, ikke bare de mest funksjonelle AEG-produkter, men også de mest estetisk tiltalende.

moderne design

Form og funksjon utvikler seg

I alle apparater vil du finne intelligent teknologi og responsiv design, noe som garanterer deg eksepsjonell ytelse og resultater gang på gang. Du vil oppdage at ett trykk redefinerer hva som er mulig hjemme. Vi designer våre apparater rundt deg, hvor du har full kontroll og vi garanterer deg eksepsjonell ytelse og resultater. Gang på gang.

Design ... det handler om å skape former i samsvar med objektets karakter og bringer fordeler med ny teknologi

Peter Behrens

Arkitekt og Kunstnerisk konsulent i AEG

TA DET TIL DET NESTE NIVÅET

The Next Black

Med mål om å foregripe framtidige vaskebehov og bidra til å gjøre klesindustrien mer bærekraftig har AEG produsert «The Next Black». En 45-minutters dokumentar som utforsker fremtiden for klær.
Se dokumentaren

TASTEOLOGY

Ta smak til et nytt nivå. Tasteology er en dokumentarfilm som avdekker smak fra et nytt synspunkt. Vi har sett på vitenskapen og opplevelsen, ikke bare på smaken og ingrediensene. Gjennom fem episoder håper vi å inspirere deg til et nytt nivå på kjøkkenet.
Se serien

BÆREKRAFTIGE RESULTATER

Vi ønsker å gjøre en endring til det bedre ved å være det beste apparatselskapet i verden, noe som gjør en positiv forskjell i folks daglige liv og for planeten vår.

Vi er ambisiøse i våre målsettinger. Å redusere våre karbonutslipp med 50 prosent og øke materialeffektivitet er to viktige områder der vi ønsker å gjøre en forskjell i nær fremtid. Vi vet at det finnes utfordringer. Men vi har stor tro på at ved å jobbe sammen for å finne bærekraftige løsninger som gagner alle kommer vi til å fortsette å gjøre en positiv forskjell - hver dag.

 • 1
  Bedre løsninger

  Bedre løsninger handler om å levere produkter og tjenester som gjør det mulig for forbrukerne å leve et bedre liv, og samtidig spare energi, vann og ressurser.

 • 2
  Bedre drift

  Måten vi gjør ting på i AEG gir et trygt, effektivt og etisk fundament for våre mennesker for å gjøre en forskjell i verden.

 • 3
  Bedre samfunn

  Uansett hvor vi er i verden forsøker AEG å bidra til å bygge bedre samfunn ved å styrke forbrukere og leverandører, og støtte lokalsamfunnet.