Kjøpeguide

Finn den beste ovnen for dine behov

mat tilberedes i en ovn fra AEG

Mål og plassering

Begynn med å måle den tilgjengelige plassen du har som du vil plassere ovnen på. Alle ovner krever minst 60 cm. bredde mens høyden kan variere. Baser valget på følgende høyde-spesifikasjoner:

60 cm - Passer en ovn med standard mål

45 cm - Kompaktovner tar mindre plass

Tips: Spar plass uten å gi avkall på funksjonaliteten. En liten og kompakt mikrobølgeovn tilbereder, griller, varmer og tiner alle sorters mat med samme resultat som en større ovn.

Heving av sukkerbrød i ovn

Ovnens kapasitet

Bor du i et stort hushold, eller inviterer ofte hjem slekt og venner på middag, bør du velge en ovn med en større modellstorlek som mestrer storkok og middagsselskaper. Kapasiteten på en ovn måles i liter.

70+ liter - Ideell for større hushold - fire personer eller flere

40-70 liter - En kompaktovn er passe stor for hytten eller et mindre hushold. Den fungerer også som et komplement i kjøkkenet i det litt større husholdet som har ekstra tilgjengelig plass.

Tips: Bruk ovnens forskjellige hylleplan hvis du ønsker å tilberede flere retter samtidig.

Vakuumpakket kjøtt

Valget av kokemetode

Damp - Dampovner tar matlagingen til nye høyder. Der varmen bryner og gir en sprø overflate, beholder dampen samtidig smaken og saftigheten. Dette gir deilige kjøtt, fisk- og grønnsaksretter - for ikke å glemme desserter.

Grilling - En ovn med grillfunksjon gir deg flere valgmuligheter i kjøkkenet. Det er hemmeligheten bakom den makeløse, sprø overflaten.

Baking - En ovn med varmluft, passer glimrende når du skal bake sprøe og gode kaker, og paier. Dette takket være den optimale varmefordelingen.

Vanskelig for å bestemme deg? Vi har ovner som sørger for alt dette.

Grønnsaker tilberedes i en ovn fra AEG

Rengjøring av ovnen din

Slipp å rengjøre ovnen med kjemikalier så langt det går.

Selvrengjørende ovner - En pyrolytisk ovn varmes opp til nesten 500°C, og reduserer alle avlagringer til aske som enkelt tørkes av etterpå.

Katalytisk forsterking - Foringen absorberer fettflekker og aktiveres av en oppvarming opptil 220°C. Når fettet deretter oksiderer, er overflaten helt ren.

Tips: Overflater som behandles for å redusere fingeravtrykk, er enklere å holde fri fra flekker.

Høyteknologisk med sans for stil

Matt Black-serien fra AEG forener flere års fremskritt innen materialteknologi - alt for å gi deg en eksklusiv kjøkkenkolleksjon. Ovnen har en overflate like flott som den er funksjonell, og en matt finish som forhindrer fingeravtrykk og flekker.

Våre Matt Black-ovner er dessuten laget med den seneste teknikken for beste prestasjon. Kontrollen av matlagingen er enkel og intuitiv takket være et kommandohjul som er lett å håndtere. Du kan også fjernstyre ovnen fra telefonen din, og enkelt dampkoke maten din med funksjonen Steamify.

Oppdag Matt Black-ovnen
Ovn i et kjøkken på 180 grader

Dampovn

Lag matretter med damp som mesterkokkene. Dampovner øker både smak og tekstur samtidig som den sprøe overflaten tas godt vare på. Bakt brød heves mer kraftfullt, kyllingen forblir mør, grønnsaker beholder sine friske farger, og med SousVide-metoden åpner du opp en helt ny kulinarisk verden av muligheter.

en front på en ovn fra aeg

Velg produkt

Uansett om du lager middag til to eller et større middagsselskap, så har AEG en ovn som passer deg.

 • SousVide-ikon
  SousVide-funksjon

  Nå kan du oppleve smaksrike, møre og perfekt kokte retter med SousVide-metoden som brukes av mesterkokkene.

 • Steamify-ikon
  Steamify®

  Oppgir du temperaturen så regulerer ovnen dampnivået deretter slik at du kan fokusere på kvalitativ dampkoking, og de utsøkte resultatene du får.

 • Cookview-ikon
  CookView®

  Med CookView®-funksjonen får du en livesending fra innsiden av ovnen din - direkte i mobilen.

SKAP MIRAKLER I KJØKKENET MED SOUSVIDE!

Velger du en ovn med SousVide, kan du servere matretter som ikke er mulige i ordinære ovner. Med vakuum forsegles og bevares smaken, duften og næringsinnhold - deretter dampkokes maten til perfeksjon.

HVORFOR VELGE SOUSVIDE?

SousVide-teknologien stammer opprinnelig fra restaurantkjøkkenet. Det er en teknologi som tilbereder maten ved lav temperatur. Dette maksimerer smaken, og minimerer risikoen for overkoking - smaksopplevelser som kan gjenskapes om og om igjen.

9000 SteamPro med Steamify®

Resultat som proffsens. I kjøkkenet ditt.

Lag mat hjemme som mesterkokkene gjør. Alt du trenger er en 9000 SteamPro-ovn utstyrt med Steamify®. Du får tre forskjellige nivåer med oppvarming, dampkoking eller en kombinasjon av begge. Hvorfor ikke prøve SousVide? Saftige og kulinariske resultat blir din nye hverdag.

STEAMIFY® - DAMPKOKING SOM STANDARD I KJØKKENET

Vår ovn fra 9000 SteamPro-serien som er utstyrt med Steamify®, åpner porten til dampkokingens kulinariske paradis. Med dampfunksjonen dampkoker du alt fra fisk og grønnsaker til å braise kjøtt, og bake brød.

Vis produkt

Ta kontroll over hvert måltid

9000 CookView® er en WiFI-tilkoblet ovn med innebygget kamera. I My AEG Kitchen-appen kan du overvåke maten direkte i mobilen, og regulere temperaturen og koketiden direkte i smart-telefonen din.

Vis produkt

HVORFOR TENKE I GRADER

Med kontrollhjulet på SteamPro-ovnen legger du bestillinger som på restaurangene. Rare, medium eller well-done? Nyt av matlaging med perfeksjon uten å tenke på temperaturen. Hvorfor nøye seg med en ovn som ikke holder standarden din.

Oppdag SteamPro
 • Steamify-ikon
  Steamify®

  Setter du temperaturen, regulerer ovnen dampnivået deretter. Da kan du fokusere på kvalitativ dampkoking og delikate resultat.

 • assistent cooking-ikon
  Assistent ved matlagning

  Uansett om det er søtt eller salt, fugl eller fisk, så oppnår du optimale resultat med assisterende matlaging. Dette er en digital kjøkkenassistent som lar deg spesifisere hva det er du skal lage, og gir deg da korrekt konfigurasjon helt automatisk. Færre gjettinger - flere gode resultat.

 • Fjernstyrings-ikon
  Smart ovn med fjernstyring

  Fjernstyr ovnen, oppdag våre samarbeidspartnere og få en tilpasset hjelp i kjøkkenet med appen My AEG Kitchen. En smidig og enkel måte og berike dine opplevelser i kjøkkenet.

HVOR MYE DAMP?

En mindre mengde damp, gjør kjøttet mørt og lager en lekker overflate. Mer skjøre matretter, som f.eks. Creme Brûlée, krever lite mer damp, mens ren dampkoking er å foredra når du skal lage fisk, ris, Cuscous og grønnsaker.

8000 SteamBoost med Steamify®

Opphøy smaksopplevelsen

Ovnen 8000 SteamBoost med Steamify® fungerer akkurat som en ordinær stekeovn pluss dampfunksjon. Oppgi temperaturen tilpasset for matretten du tenker å lage, så tilsetter Steamify® korrekt mengde damp helt automatisk. Nå kommer du å merke den store forskjellen - når varme gir overflate og tekstur, tar dampen det et skritt lenger. Den tar vare på den naturlige saftigheten som skaper mirakler for både smaken og konsistensen hos kjøtt-, fisk-, gryte- og grønnsaksretter - for ikke å glemme hva den gjør med desserter! Det handler om smak i sin fineste form.

Legg til perfekt mengde damp for matlagingen din

8000 SteamBoost-ovnen med Steamify® har tre forskjellige tilberedningstrinn - varme, damp og en kombinasjon av begge. Ulike nivåer av damp - like deilige resultater som utvider matlagingsrepertoaret ditt.

Vis produkt

Perfekte resultat - enkelt og greit

Assisted Cooking-funksjonen i 8000-serien kommer med en innebygget samling oppskrifter som underletter forberedelser og tillaging. Det tilhørende steketermometeret måler matens kjernetemperatur. Du får resultat som du kan stole på.

Vis produkt

Mer smak på halve tiden

En saftig ovnsbakt kylling, en kremaktig grateng Dauphinois, en rik kjøttgryte på høyrygg - alt dette på halve tiden sammenlignet med en ordinær ovn. 8000 CombiQuick-oven er snarveien til smakfulle og spennende matretter. Hemmeligheten bakom er kombinasjonen av varmluft og mikrobølger hvor smak og teksturen gir vann i munnen - alt i en kompakt ovnsløsning. Tidsbristen er ikke lenger et hinder for fantastiske smaksopplevelser.

Vis produkt

Hvorfor tilsette damp?

Kombinasjonen av varme og damp resulterer i sprøhet og en gyllen overflate samtidig som maten beholder saftigheten, og den deilige følelsen av nylaget. Det er en ukomplisert og veldig effektiv måte som tar deg til nye kulinariske matopplevelser, og utsøkte smaksopplevelser i hjemmet.

7000 SteamCrisp®

Damp som ny standard.

La ovnen 7000 SteamCrisp® ta matlagingen din til neste nivå. Når det legges til damp, forbedres matlagingsprosessen og matretten blir mer smaksrik. Den makeløse balansen mellom ovnens varme og damp, resulterer i en saftig og sprø rett - igjen og igjen. Det er noe som alle kokker ønsker å oppnå.

Alltid saftige og gode resultat

Gjør favorittrettene enda bedre med nya smaksensasjoner skapt av ovnen 7000 SteamCrisp®. Den legger til damp til matlagingen med forsiktighet. Steken blir fantastisk mør og saftig, og grønnsakene beholder sitt ferske utseende, og får sprøheten som vi forventer.

Vis produktet

Rare, medium eller well-done?

Hva sies om en egen Sous Chef hjemme hos deg? Ovnen 7000 SenseCook® stiller gjerne opp. Du får de aller beste resultatene når du lager saftige laksefileter, møre lamracks og andre stykket mat. Bruk steketermometeret for å stille inn hvordan du vil at ovnen skal tilberede maten din. Liker du rare, medium eller well-done? Du trenger ikke åpne komfyrsdøren for å kontrollere kjernetemperaturen. Ovnen sørger for at kjøttstykket eller sjokoladefondanten blir presis som du vil ha dem.

Vis produktet
 • PlusSteam-ikon
  PlusSteam-funksjon

  Den multifunksjonelle SteamBake-ovnen har en PlusSteam-funksjon som legger til nøyaktig mengde damp til bakingen din i ovnen. Lekre og sprøe resultat - det mangler kun et trykk på knappen.

 • steketermometer-ikon
  Steketermometer

  Steketermometeret guider deg til å finne rett kjernetemperatur i maten du lager. Du kan også bruke den som en timer. Helt opp til deg.

 • Varmelufts-ikon
  Varm luft for jevn matlaging

  Å lage mat med varm luft har blitt en moderne klassiker, og takket være det smarte systemet, så lages maten med jevne metoder.

Hvorfor tilsette damp?

Kombinasjonen av varme og damp resulterer i sprøhet og en gyllen overflate samtidig som maten beholder saftigheten, og den deilige følelsen av nylaget. Det er en ukomplisert og veldig effektiv måte som tar deg til nye kulinariske matopplevelser, og utsøkte smaksopplevelser i hjemmet.

6000 SteamBake

Legg til damp for sprøe og deilige hvetebrød

6000 SteamBake-ovnen tilfører damp allerede i begynnelse av bakeprosessen. Dampen holder deigen fuktig på overflaten for å gjøre den gyllen og sprø mens innsiden forblir myk og saftig. Foruten å bake lekre hvetebröd, paier og kaker, får også lasagnen og kyllingen like gode og jevne resultater.

Du kan forvente deg jevne resultater, hver gang

Å oppnå jevne resultater gang på gang, krever en kontrollert varme som alltid fordeles jevnt i ovnen. I motsetning til ordinære ovner, garanterer SurroundCook®-ovnens avanserte viftesystem at hver matbit i ovnen får varmen som kreves for et utsøkt resultat. Det spiller ingen rolle hvor maten plasseres eller om det er en matrett som tilberedes, eller flere. Dessuten trenger du ikke lengre rotere ovnsformen etter halve tiden.

Den gylne brune og sprøe overflaten på en potetgrateng. Et sprøtt og krispy fleskesvor på steken. Den kraftige og fyldige smaken på en sjokoladekake. Du får det beste - hver gang!

Vis produktet