Oppdag

Ovn med damp

Hvorfor en stekeovn med dampfunksjon?

En stekeovn med dampfunksjon gjør alt stekeovnen du har i dag gjør, men den tar din matlaging til et nivå høyere. Stekeovnen du har hjemme omgir maten med tørr varme. Stekeovner med dampfunksjon bruker damp til prosessen. Denne ekstra fuktigheten forbedrer smaken, teksturen og fargen mens den samtidig tar vare på sprøheten – og gjør alle måltider til sanne gourmetmatopplevelser.

Beherske metodene

Tilberedning med lav temperatur er ditt hemmelige våpen for å skape retter som gir vann i munnen. Topp kokk og Tasteology-ekspert Catalina Vélez forklarer at når du tilbereder ved lav temperatur kombineres damp og varme slik at ingrediensene tilbereredes sakte. Dette sikrer at maten beholder delikat smak, viktig fuktighet og viktige næringsstoffer. Så du kan nyte retter som smelter i munnen din.

Vitenskapen som står bak bedre baking

God baking er en kunst. Fantastisk baking er en vitenskap. For å skape et mesterverk er damp like viktig som hvert strøk av bakepenselen. Med bare et knappetrykk tilfører Multifunction-stekeovnen med SteamBake den nøyaktige mengden dampen du trenger til bakingen din. Dette gir deg større, raskere hevinger og sprøere skorper.

Fine tune dining og AEG nye dampovnen SteamPro

INTENSIVER SMAKEN MED RETT TEMPERATUR

Stjernekokker, hjemmekokker, amatører og profesjonelle. Alle har sine smak om den perfekte temperaturen til for eksempel et godt stykke kjøtt. AEG nye dampovnen SteamPro forstår nøyaktig hva du vil og hvordan du vil ha det!

3 steg for bedre baking med SteamBake

Hell vann inn i Multifunction SteamBake-stekeovnen med dampfunksjon
1
Steg 1

Hell 100 ml vann i hulrommet nederst i stekeovnen.

Dampknappen på Multifunction SteamBake-stekeovnen med dampfunksjon
2
Steg 2

Velg PlusSteam-vaskeprogrammet og trykk på PlusSteam-knappen.

Baking i Multifunction SteamBake-stekeovnen med dampfunksjon
3
Steg 3

La stekeovnen forhåndsvarme i 5 minutter og deretter kan du bake ditt mesterverk. Gled deg.

Oppskrifter med damp

Dampovn har vært en av de store hemmelighetene til topprestauranter. Få mest mulig ut av ovnen og kok som proffene med våre enkle dampovnsoppskrifter.

Gazpacho i dampovn

Bruk damp når du tilbereder laks

Unngå å bruke kokekaret for tilbereding av laks. Velg damp. Når du lager laks i en SteamBoost ovn med dampfunksjon, vil den skånsomme tilberedingen sørge for at laksen holder seg nydelig mør, og forhindre at fisken blir tørr. Du kan se resultatene umiddelbart. Damp bevarer matens naturlige farge, og med den friske, oransje nyansen ser laksen like bra ut som den smaker.

Hvorfor tilberede mat med sous vide?

I SteamPro-stekeovner med sous vide, kan du oppnå resultater som er umulige i en normal stekeovn. Vakuumposer forsinker oksideringdprosessen og bevarer smak. Temperaturen opprettholdes med en presisjon på en halv grad. Denne presisjonen gir deg smak som gir deg vann i munnen og med resultater du kan gjenskape gang på gang. Muligens er sous vide en avansert teknikk, men AEG har gjort det enkelt.

Skap brød som er ekstra luftig med en sprø skorpe. Denne stekeovnen er bakerens drøm og er også perfekt for tilbereding av saftige, gylne steker.

Få glede av alle de samme mulighetene som SteamCrisp®. Ikke nok med det, lag mør og delikat fisk, kornprodukter og grønnsaker hvor smaken bryter ut slik du aldri har opplevd før.

Øverst i utvalget vårt finner du vår mest avanserte stekeovn som kan gjøre alt tidligere modeller kunne gjøre og mer. Legg den utrolige sous vide-teknikken til ditt repertoire for kjøtt-, fisk- og grønnsaksretter som du virkelig kan perfeksjonere.

Flere fordeler av ovner med dampfunksjon

Et fargerikt utvalg av grillet rød paprika, squash og auberginer med urter

Damp forbedrer alle retter

Uansett hva du ønsker å steke, finnes det et dampprogram som sender retten din til nye høyder. Lav damp lar deg tilberede steker og bakverk som smelter i munnen. Medium damp kan transformere alle matrester slik at de smaker som om de var nystekte. Full damp er en raskere, mer smakfull og sunnere måte å nyte fisk, grønnsaker og kornsorter som ris og couscous på.

En jevnt bakt sjokoladekake

Ikke mer gjetting

SteamPro-stekeovner har alt du behøver for å kunne tilberede gode måltider til enhver tid. Fuktighetssensoren kontrollerer luftfuktighetsnivåene under tilbereding. Varmen blir alltid fordelt jevnt takket være luftstrømsystemet ThermiC°. Uansett om du bruker varme eller damp, vil du alltid nyte fantastisk mat.

Den rene innsiden av en AEG-stekeovn med dampfunksjon

Enkel matlaging, enkel rengjøring

Vår stekeovner forenkler matlaging med damp. Og når du er ferdig med matlagingen, gjør den rengjøringen enkel også. Stekeovnens damprengjøringsprogram bidrar med å fjerne vanskelige matrester. Og pyrolytisk rengjøring brenner opp alle matrester til en fin aske som du enkelt tørker bort. Dermed kan du konsentrere deg om å lage flotte retter uten å måtte bekymre deg for rengjøringen etterpå.

MaxiKlasse klebefritt bakebrett

Bak som en proff

Perfeksjonering av kaker med luftige flak og rustikke brød er enkelt med de beste tilbehørene til stekeovner med dampfunksjon. MaxiKlasse Bakebrett med en perforert bunn sikrer jevn varmefordeling. Og den store klebefrie overflaten er perfekt for bakte varer av enhver størrelse. Så du kan få glede av gylne, sprø baguetter med en profesjonell finish.