Oppdag

Ovn med damp

Food cooked with AEG Steam Ovens

Dampovnen gjør brødet ekstra lett og luftig, og med en sprø skorpe. Denne ovnen, som er en bakeres drøm, er i tillegg perfekt til å lage saftige og gyldne steker.

Dampen fra ovnen belønner deg med sprøere retter og lar deg oppleve nye teksturer i din matlaging.

Nyt av mør og delikat fisk, korn og grønnsaker med smaker som nærmest eksploderer på tungen. Du får helt nye smaksopplevelser.

Vår mest avanserte dampovn, legger til den utrolige Sous Vide-teknologien i ditt repertoar. Rett og slett den beste måten å tilberede kjøtt, fisk og grønnsaksretter.

Hvorfor en stekeovn med dampfunksjon?

En stekeovn med dampfunksjon gjør alt stekeovnen du har i dag gjør, men den tar din matlaging til et nivå høyere. Stekeovnen du har hjemme omgir maten med tørr varme. Stekeovner med dampfunksjon bruker damp til prosessen. Denne ekstra fuktigheten forbedrer smaken, teksturen og fargen mens den samtidig tar vare på sprøheten – og gjør alle måltider til sanne gourmetmatopplevelser.

Hvorfor tilberede mat med sous vide?

I SteamPro-stekeovner med sous vide, kan du oppnå resultater som er umulige i en normal stekeovn. Vakuumposer forsinker oksideringdprosessen og bevarer smak. Temperaturen opprettholdes med en presisjon på en halv grad. Denne presisjonen gir deg smak som gir deg vann i munnen og med resultater du kan gjenskape gang på gang. Muligens er sous vide en avansert teknikk, men AEG har gjort det enkelt.

Bruk damp når du tilbereder laks

Unngå å bruke kokekaret for tilbereding av laks. Velg damp. Når du lager laks i en SteamBoost ovn med dampfunksjon, vil den skånsomme tilberedingen sørge for at laksen holder seg nydelig mør, og forhindre at fisken blir tørr. Du kan se resultatene umiddelbart. Damp bevarer matens naturlige farge, og med den friske, oransje nyansen ser laksen like bra ut som den smaker.

Damp forbedrer alle retter

Uansett hva du ønsker å steke, finnes det et dampprogram som sender retten din til nye høyder. Lav damp lar deg tilberede steker og bakverk som smelter i munnen. Medium damp kan transformere alle matrester slik at de smaker som om de var nystekte. Full damp er en raskere, mer smakfull og sunnere måte å nyte fisk, grønnsaker og kornsorter som ris og couscous på.

Vitenskapen som står bak bedre baking

God baking er en kunst. Fantastisk baking er en vitenskap. For å skape et mesterverk er damp like viktig som hvert strøk av bakepenselen. Med bare et knappetrykk tilfører Multifunction-stekeovnen med SteamBake den nøyaktige mengden dampen du trenger til bakingen din. Dette gir deg større, raskere hevinger og sprøere skorper.

3 steg for bedre baking med SteamBake

 • Hell vann inn i Multifunction SteamBake-stekeovnen med dampfunksjon
  1
  Steg 1

  Hell 100 ml vann i hulrommet nederst i stekeovnen.

 • Dampknappen på Multifunction SteamBake-stekeovnen med dampfunksjon
  2
  Steg 2

  Velg PlusSteam-vaskeprogrammet og trykk på PlusSteam-knappen.

 • Baking i Multifunction SteamBake-stekeovnen med dampfunksjon
  3
  Steg 3

  La stekeovnen forhåndsvarme i 5 minutter og deretter kan du bake ditt mesterverk. Gled deg.

Dampovnoppskrifter

Damp er enkel å bruke og et hemmelig våpen på kjøkkenet. Disse oppskriftene vil skape imponerende retter som gleder uoppdagete dimensjoner av smak og tekstur. Damp de perfekte vårrullene eller la den myke midten i sjokoladefondant stige til et nytt nivå. Oppdag mulighetene i damp.

Flere fordeler av ovner med dampfunksjon

Den rene innsiden av en AEG-stekeovn med dampfunksjon

Enkel matlaging, enkel rengjøring

Vår stekeovner forenkler matlaging med damp. Og når du er ferdig med matlagingen, gjør den rengjøringen enkel også. Stekeovnens damprengjøringsprogram bidrar med å fjerne vanskelige matrester. Og pyrolytisk rengjøring brenner opp alle matrester til en fin aske som du enkelt tørker bort. Dermed kan du konsentrere deg om å lage flotte retter uten å måtte bekymre deg for rengjøringen etterpå.

MaxiKlasse klebefritt bakebrett

Bak som en proff

Perfeksjonering av kaker med luftige flak og rustikke brød er enkelt med de beste tilbehørene til stekeovner med dampfunksjon. MaxiKlasse Bakebrett med en perforert bunn sikrer jevn varmefordeling. Og den store klebefrie overflaten er perfekt for bakte varer av enhver størrelse. Så du kan få glede av gylne, sprø baguetter med en profesjonell finish.