Kjøpeguide

Finn kjøkkenviften som passer deg

Kjøkkenvifte

Forskjellige typer kjøkkenvifter

Kjøkkenvifter finns i flere former og størrelser og kan fornye kjøkkenet ditt på forkjellige måter. Velg mellom iøynefallende, klassiske eller mer diskret.

Fritthengende kjøkkenvifte - Det åpenbare valget om du har en kjøkkenøy som er sentralt plassert. Disse kjøkkenviftene, som henger fritt, festes i kjøkkenets innertak. 

Veggmontert kjøkkenvifte - Disse T-formede i pyramidstil, eller vertikale kjøkkenvifter kommer i en mengde utvalg av størrelser og material. Disse monteres på veggen.

Integrert eller uttrekkbar kjøkkenvifte - For at kjøkkenviften skal passe inn med øvrig innredning og stil i kjøkkenet, kan disse viftene bygges inn og skjules i et skap.

Takmontert kjøkkenvifte - Oppnå en elegant design med en kjøkkenvifte i taket. Disse styres enkelt med en fjernkontroll.

Hob2Hood kjøkkenvifte - elegant kombinert induksjonstopp med ventilator. Gir full frihet til å designe kjøkkenet ditt slik du virkelig vil ha det. 

Tips: Tenk på å kontrollere den anbefalte avstanden mellom platetopp og kjøkkenviften før du velger produkttype.

en panne under en kjøkkenvifte

Luftsirkulasjon

Har du et eksternt ventilasjonsgaller?

Ja - Kjøkkenvifter bruker en utendørsventil for å fjerne uønsket stekos og fuktighet. Lengden på røret, vinkler og materialtype er viktig å ta med i beregningen når du installerer kjøkkenviften din siden luftstrømmen påvirkes.

Nei - Resirkulerende kjøkkenvifter fungerer uten utendørsventil. De fjerner stekos og fuktighet ved å rengjøre luften med et kullfilter.

Tips: Sett på kjøkkenviften før du begynner matlagingen slik at luftsirkuleringen kommer i gang.

Elegant, stille og skarp

Matt Black-serien fra AEG knyter sammen flere års fremskritt innen materialteknikk med målet å gi deg en eksklusiv kjøkkenkolleksjon. Den matte strukturen forhindrer synlige fingeravtrykk på overflaten, og er motstandsdyktig mot andre flekker. Den er enkel å gjøre ren som gir et avansert prestasjonsnivå.

Vårt sortiment med kjøkkenvifter i Matt Black-serien gir et flott og estetisk uttrykk uten å bli for iøynefallende. De fjerner uønsket stekos og renser luften lydløst mens du lager mat.

Oppdag AEGs Matt Black Designventilator
stor kasserolle på en platetopp fra AEG

Din matlaging

Om du pleier å lage matretter med mye krydder, eller om du har et stort kjøkken, trenger du en kjøkkenvifte med kraftfull avtrekk. Ikke bare på grunn av stekoset fra maten, men også på grunn av at fett kan kondensere på plasser som er vanskelige å komme til og kan skade veggene.

AEG-kjøkkenvifte

Ekstrasjons effekt

Når du velger mellom kjøkkenvifter med ulik kapasitet, er det en bra idé å beregne laveste og høyeste ekstrasjon-effekt. Følg disse stegene:

1. Mål lengde, bredde og høyde i kjøkkenet.

2. Multipliser lengde x bredde x høyde = romvolum.

3. Multipliser romvolumet med 6 = laveste ekstrasjon-hastighet.

4. Multipliser romvolum med 12 = høyeste ekstrasjon-hastighet (12 luftbytte per time for steking/fritering med olje).

Den vanligste anbefalingen er å ha en ekstrasjon-effekt på 6-12.

kjøkkenvifte fra AEG

Lydnivå

For å oppnå et behagelig matlagingsmiljø uten støy, skal du velge en kjøkkenvifte med en lav desibelverdi (dB). Kjøkkenvifter fra AEG har et lydvolum fra 40 til 70 dB. Som referanse er en hvisking på ca. 40 dB og en normal samtale på mellom 60 og 70 dB.

Velg lyddempende material og tenk på at jo færre svinger og tverrseksjoner, jo mindre hører du avtrekksviften.

filter til kjøkkenviften

Filter og rengjøring

Alle kjøkkenvifter er utrustet med filter som fanger opp fettpartikler fra luften. Avhengig av hvilken produktmodell du har, så kan det være nødvendig å bytte filtrene (engangsfilter) eller rengjøre (metallfilter) regelmessig.

De permanente filtrene av metall som fanger opp fett, kan legges i bløt og gjøres ren for hånd eller i oppvaskmaskin med et 60-70°C-program.

AEG kjøkkenvifte

Velg produkt

VVåre kraftfulle og stillegående kjøkkenvifter lufter ut stekoset raskt og effektivt, samtidig som den prisvinnende designen gjør at du garantert vil finne en som passer akkurat deg og hjemmet ditt. Utforsk våre kjøkkenvifter

åra kraftfulla och tystlåtna köksfläktar vädrar snabbt och effektivt ut matos samtidigt som dess prisbelönta design gör att du garanterat kommer att hitta en som passar just dig och ditt hem. 

Utforske våre kjøkkenvifter

Mattilbereding på en AEG induksjonstopp med en AEG kjøkkenventilator som fjerner overflødig damp

Subtil eller godt synlig. Valget er ditt.

Alle våre kjøkkenvifter fjerner raskt damp og stekeos fra kjøkkenet, men der stopper likhetene. Velg en ventilator som er helt din smak – vær dristig med décor-design slik som Skylight-ventilatoren (avbildet), eller velg en diskret modell som passer sømløst inn i kjøkkenet ditt.

Opprett den perfekte atmosfæren i kjøkkenet ditt

Opprett en perfekt atmosfære

Sesong. Smak. Finesse. Duft. Matlaging handler om glede. Skap den perfekte atmosfæren når du lager rettene dine med SilentTech – en mer lydløs måte å tilberede mat på. LED-lys gir arbeidsområdet en varm glød, mens Breeze-funksjonen renser luften med diskresjon når du har avsluttet matlagingen slik at atmosfæren bli enda bedre.

Et mer fresht kjøkken, hands-free

Når du er opptatt med å skape ditt mesterverk, virker våre hands-frie ventilatorer intuitivt for å holde kjøkkenet ditt rent og friskt. Hob2Hood-funksjonen reagerer på stekeosen av enhver sauté og starter avtrekksviften og justerer den automatisk i henhold til matlagingen din. En kraftig motor fjerner damp og os så snart matlagingen er i gang.

En kjele med sjømat under tilbereding

Prestasjon du kan stole på

Få glede av frisk luft så snart du er ferdig med matlagingen takket være kjøkkenvifter med høy prestanda. Smart filtrering betyr at fett ikke bygges opp i mekanismen, noe som gjør det lettere å rengjøre, og dårlig lukt filtreres enkelt bort. Detaljene som betyr noe, dag etter dag.

Tilbereding av laks på en induksjonskoketopp mens kjøkkenventilatoren håndterer dampavtrekket
Det bredeste utvalget

Med et bredt utvalg er det enkelt å finne en Hob2Hood kombinasjon som passer deg.

En elegant AEG kjøkkenventilator

Ditt kjøkken, din stil

Nyt enkelt Hob2Hood avtrekk i stilen du elsker. AEG har det største utvalget på markedet innen lignende teknologi. Med det bredeste utvalget av tilkoblede koketopper og kjøkkenventilatorer, finner du den perfekte kombinasjonen som passer ditt kjøkken. Alt dette uten at det går utover ytelsen.

AEG ComboHob trekker ut dampen fra to kjeler på koketoppen

Frihet innen kjøkkendesign

Med den nye ComboHob fra AEG kan du designe kjøkkenet ditt nøyaktig slik du vil. Denne induksjonsplatetoppen trenger ikke en vanlig ventilator som henger over den. Ventilatoren er alt integrert i platetoppen. Endelig kan du designe kjøkkenet ditt slik du virkelig vil ha det.

AEG kjøkkenventilatorfiltre

Ventilatorfilter – kort fortalt

For frisk luft hele året må du huske å vedlikeholde ventilatorfilteret ditt. Fettfiltre fanger matpartikler slik at luften og kjøkkenet ditt holdes rent, mens kullfiltre fanger og fjerner lukter. Noen ventilatorhetter har faste filtre som kan vaskes og gjenbrukes, mens andre bruker engangsfiltre. Uansett hvilken hette du velger må du rengjøre eller erstatte filtret regelmessig.