Bouillabaisse

Bouillabaisse

En klassisk fransk sjømatsuppe. Fennikel gir et hint av anis og safran den gylne fargen.

Ingredients

5 krabbeklør, 2 store tomater, skrellet 1 stor gul løk, skrellet, 4 hvitløksfedd, skrellet, 50ml extra virgin olivenolje, 1 melen potet, 1/2 fennikel, 3 laurbærblad, 1/4 ts knust safran, 1 1/2 ss grovt havsalt, 1/2 ts malt sort pepper, 300ml hvitvin, 500ml kokende vann, 1,5kg hvitfiskfillet (f.eks. breiflabb, piggvar eller torsk), del i store biter (4x4cm) med skinnet på, 8 hjerteskell, 500g kultiverte kamskjell, skrubbet og renset, 500g store reker med skallet på (rå)

Slik gjør du


Serverer 4

1 Knus krabbeklørne ved hjelp av en panne eller lignende.

2 Legg i en sautépanne. Stek på høy varme slik at skjellet får en hvit nyanse og løsner slik at væsken får trekke inn.

3  Kutt opp og tilsett tomatene, fennikel, potet, løk og hvitløk. Hell over oljen. Stek til det er mykt.

4 Hell i vinen og kok opp. Deretter hell i det kokende vannet og senk varmen til lavt nivå. La buljongen simre i ca. 90 minutter. Filtrer buljongen, først gjennom et dørslag, deretter gjennom en duk.

5 Hold buljongen på lav varm.

6 Legg kamskjellene og fiskefiletene i separate panner. Hell over en øse med buljong i stekepannen. Og la det pannekoke på lav varme i ca. 2 minutter.

7 Kok opp buljongen igjen til kokepunkt og tilsett kamskjell og reker. Kok med lokket på i ca. 2 minutter.

Servering Server ved å legge fiskefiletene, kamskjellene og rekene på en flat tallerken eller bolle. Hell over buljong i mugge slik at dine gjester kan forsyne seg selv.