x

Vi kan hjelpe deg med bedre klespleie

Klær er mye mer enn bare tråder som er sydd sammen. De holder på minnene. De forteller historien vår. Allikevel lar vi gjennomsnittlig 80 prosent av klærne våre ligge i skapet. Hvis vi velger å bry oss mer kan vi endre moteverdens bruk og kast mentalitet, og legge til nye kapitler i historien om klærne vi elsker å gå med.

HVORFOR PLEIE?

Klærne dine gir deg spesielle tidsminner. Men hvis de mister fasongen, mister de følelsen og blir hengende bakerst i garderoben. Dette kan du nå unngå. Grunnene er mange, fra å bevare minner til å ta vare på miljøet.

En kvinne som har på seg en lilla skjorte

Ta vare på minner

Noen av dine favorittklær føles som et ekstra hudlag. De har vært med deg gjennom gode tider, og de har vært med på det meste. Bevar minnene dine ved å ta vare på klærne dine på riktig måte. Slik kan du fortsette å ha på deg favorittklærne dine gang på gang, og bruke de samme kjære trådene for å inspirere nye og spennende historier.

En lilla silketopp med smykker
Et bilde av glatt og fint luktende rød silke

Gled sansene dine

Det er ikke alltid klærnes utseendet som avgjør hva du skal ha på deg. Studier tyder på at alle sansene blir aktivert – fra berøring til lukt. Det handler om hvordan klærne føles i hånden, og lukten av nyvasket tøy. Behold gleden ved å bruke et plagg, ved å tilfredstille alle sansene dine. Med en moderne vaskemaskin med tørketrommel kan du rakst oppnå den nyvaskede følelsen ved å vaske og tørke i én syklus uten stopp.

Shopping-kasser

Endre dine vaner

Klesforbruk har en enorm innflytelse på miljøet. Men vi kan hjelpe, hvis vi lærer å ta riktig vare på klærne våre. Men den riktige teknologien kan du gå i garderoben i stedet for til butikken. Våre beste tørketromler tørker selv ull- og silkeplagg – slik at de mest ømfintlige tekstilene dine varer lengre. Hvis du gjennomsnittlig forlenger levetiden av klærne dine med 9 måneder, reduserer du miljøfotavtrykket ditt med 20-30 prosent med henhold til karbon og vann.

Dame med nyvasket sølvfarget silkebluse
AbsoluteCare®-system

Nå kan du rense tøyet du trodde du måtte sende til renseriet, hjemme.

AEG 8000-serieens tørketrommel

SILKEBLUSE-VOKTEREN

Oppdag klespleie som er så skånsom at det er som om du tørker dine mest ømfintlige plagg flatt. Ikke vær redd for å tørke selv din favorittbluse i 100 prosent silke. Du kan stole 100 prosent på at den vil beholde kvaliteten, formen og følelsen – med færre skrukker enn med naturlig lufttørking. Alt dette er mulig med 8000-seriens tørketromler med AbsoluteCare System®.

Et blått bomullplagg med 30-graders vaskeanvisning på toppen.

Spar penger

Moderne vaskemaskiner gir deg enestående resultater ved lave temperaturer. Du sparer penger, du sparer miljøet og du bevarer klærne dine. En moderne vaskemaskin kan bruke 80 % mindre energiforbruk enn en som er kun 5 år gammel. Så invester i dagens teknologi og spar penger ved vask med kun 30 grader.

Dame med nyvasket rød silkebluse
ØKOMix teknologi

Unik forblanding av vaskemiddel, tøymykner og vann for å nå ut til alle fibrene

AEG 8000 Series vaskemaskinen

FINSKJORTE-VOKTEREN

De ømfintlige klesplaggene dine trenger forsiktig behandling for å bevare den tidløse kvaliteten sin, uansett hvor ofte du bruker dem. Vår avanserte 8000-seriens vaskemaskiner med with ØKOMix Technology behandler favorittklærne dine slik at de blir virkelig rene, selv ved lave temperaturer..

KLESPLEIENS LIVSSYKLUS

Små endringer kan gjøre store forskjeller i å bevare klærne dine. Brukshastigheten av dagens klær er enorm. Men å beholde klærne like lenge som besteforeldrene dine betyr ikke å tilbake til utdaterte metoder. Nøyere kleskjøp, vasketips og ny teknologi vil sikre at klærne dine får mange flere år på baken.

Det starter i butikken

Blått bomullsstoff

Du ser at kvaliteten er god

Overlegen passform og håndtverk gjør at klærne varer lengere. God kvalitet koster mer, men du får det du betaler for. Se opp for naturlige, varige fibre som bomull og ull. Se etter at sømmene ikke har bulker eller uregelmessigheter. Og sjekk at knappene ikke har løse tråder. Med denne formen for kvalitet vil klesplaggene dine tåle tidens tann. Ved minste tegn på dårlig søm lar du plagget henge på stativet.

Et vannkar tilsatt skadelige kjemikalier

GO ORGANISK

Du kan redusere miljøpåvirkningen av klær fra det øyeblikket du går inn i en butikk. I gjennomsnitt går det med 1 kg kjemikalier for å produsere 1 kg tekstiler. Så hver på utkikk etter plagg laget av økologiske tekstiler og fornybare eller resirkulerbare materialer. For mer detaljer utforsk filmen vår, The Next Black, bærekraften i tekstilindustrien.

Hva vi gjør med klærne våre etter at vi har kjøpt de har den største innflytelsen på klærnes levetid og jorden. Men det finnes skånsomme måter du kan ta vare på klærne dine og samtidig sparer miljøet.

Mindre vask og mer pleie

De fleste plaggene trenger ikke å vaskes etter hver bruk. Overvasking er ikke bra for miljøet og sørger ikke for at klærne dine holder seg som nye. Vent til du har nok tøy til å fylle maskinen. Fullere, færre vask sparer energi og vann – på samme måte som OptiSense-teknologien. Den justerer tids- og energibruken i henhold til vaskemengden. Så våre maskiner unngår overvasking og gir deg kun den mest effektive tøyvasken.

Nyvasket sorte og røde tekstiler
SOFTWATER TECHNOLOGY

Oppnå like bra klesvask med bare 30 grader som du normalt får ved 60 grader.

AEG 9000 Series vaskemaskinen

INGEN FALMING, VASK ETTER VASK

Behold den myke følelsen og de sterke fargene lengre. De banebrytende SoftWater Technology i AEG 9000 Series vaskemaskinene eliminerer urenheter i vannet som kan være skadelige på tekstiler. Når dette utføres før vann tilføres trommelen betyr det at vaskemidler yter sitt beste selv ved lave temperaturer. Og til slutt, det er ikke nødvendig å inngå kompromisser med henhold til klespleien din. (kommer snart)

Håndter de tøffeste klesvaskejobbene uten problemer

 • Rød silke på en kullfarget bakgrunn
  Et vaskemiddel for finvask

  Bruk et spesialvaskemiddel som ikke inneholder proteinbaserte enzymer. Dette kan skade ull- og silkestoffer.

 • Håndvask av et rødt plagg
  Vær rask for å kvitte deg med flekker

  Dypp enhver flekk i kaldt vann så raskt som mulig for å hindre at flekken setter seg.

 • En frisk rød skjorte
  Holder fargene skarpe

  Blekemiddelfrie vaskemidler tar mye bedre vare på fargevask. Bruk blekemiddelbasert vaskepulver i hvitvasken slik at den virkelig holder seg hvit.

PROSTEAM TECHNOLOGY

Få glede av inntil 30 prosent færre skrukker og klær som forfriskes raskt

AEG 7000 Series vaskemaskinen

FINSKJORTE-VOKTEREN

Sørg for at klærne dine ser og føles perfekte ut, hver dag, uten stress. Når du ikke vil bruke så mye tid på å stryke kan 7000 Series med ProSteam Technology fullføre en vaskesyklus med damp eller med en separat tørrens-damp. Korte, skånsomme dampprogrammer fjerner trygt lukt og tar bort skrukker i tørt tøy. (kommer snart)

Modeller som har på seg silke- og ullplagg og utendørsklær

SKREDDERSY TØRKINGEN

Tørketrommel-innovasjon gjør det umulige mulig. Bare AEG 8000-serien fra AEG med AbsoluteCare® system tilbyr spesialtilpasset beskyttelse for klærne dine. Presis kontroll av trommelbevegelser og temperatur, betyr at plagg behandles skånsomt under tørking og bevarer både utseendet og følelsen. Fra ull- og silkeplagg til utendørsklær i spesialmateriale er dette din komplette fiber-vokter. (kommer snart)

Redusere, gjenbruke, resirkulere

Så mye som 95 % av tekstilene vi kaster kan brukes igjen eller resirkuleres. Det siste stadium av livssyklusen til klærne våre tenger ikke være slutten. Hvis det er i god stand kan du donere det til et veldedig formål. Opp-sirkuler det for å gi det forlenget liv. Eller gi det tilbake til naturen på en resirkuleringsstasjon. Resirkulereing reduserer avfall og sparer energi og vann. Å bry seg om miljøet går aldri av moten.

VASKEANVISNINGER DU KAN UTFORDRE

Etter hvert om teknologien skrider frem må vaskerutinene våre følge etter. Men allikevel vasker og tørker vi på en utdatert måte. Dette skader både miljøet og klærne våre. Vi utfordrer mange vaskeanvisninger, og for å si det rett ut, de er ikke lengre gyldige. Her ser du hvordan du vasker og tørker slik at både miljø og klær blir tatt vare på.

TA VARE PÅ KLÆRNE DINE VED Å UNNGÅ UTDATERTE RÅD

Klær i et vannkar

30 er den nye 40

Temperaturen på vaskeanvisningen er ikke en rettledning, den forteller deg maksimaltemperaturen. Du kan nesten alltid vaske tøyet ditt ved lavere temperaturer. Dette beskytter fargene og fibrene i klærne dine og sparer strøm. ÖKOMix-vaskemaskinen vår gir deg eksepsjonell klespleie ved 30 grader. Den patenterte forblandingsteknologien oppløser vaskepulveret raskere slik at det blir aktivert ved lavere temperaturer.

Kvinne i en nyvasket sort kjole

VOKTEREN AV THE LITTLE BLACK DRESS

Nyt fargen, formen og følelsen av klærne dine vask etter vask. Ion-utveksling-filteringssystemet i AEG 9000 Series vaskemaskiner er en verdensnyhet. SoftWater Technology fjerner urenheter i vannet før den treffer trommelen for å aktivere vaskemidler slik at du vasker like bra med bare 30 grader som du normalt gjør ved 60 grader. Mer skånsomt på miljøet, mer skånsomt på klærne dine. (kommer snart)

Woolmark-godkjent

Våre hvitevarer er sertifisere for til og med å ta vare på dine fineste ullklær merket med "kun håndvask"

Woolmark-merke for grønn klesvask

Glem håndvask

Glem alt du har hørt. Håndvask er ikke den mest skånsomme måten å vaske et ømfintlig plagg. Det tar lengre tid, bruker mer vann og sliter mer på fibrene enn du skulle tro. Moderne maskiner med ull- og silkesykluser har unike trommel-rotasjoner og lavere vasketemperaturer for den beste pleien du kan tenke deg for finvasken din.

Slipp turen til renseriet

Kjemisk rens er kostbart for deg, miljøet og den langsiktige kvaliteten på klærne dine. Dette kan du slippe unna. Moderne vaskemaskiner er så skånsomme at de kan vaske 'kun rens' klærne din uten kjemikaler. AEG's Woolmark-godkjente vaskemaskiner kombinert med tørketromler er inkludert. De kan vaske og tørke klærne dine ved mye lavere temperaturer, til og med klær som er merket 'kun håndvask'.

ÖKOKombi Plus

De første vask-tørk søyleene på markedet som er tildelt Woolmark Blue-sertifiseringen

Woolmark Blue vaskeanvisning

Effektivitet møter ytelse

Spar plass, tid og energi med ÖKOKombi Plus. Den kombinerer den beste teknologien for vasking og tørking slik at du til og med kan vaske ømfintlige ullplagg. Alt dette, samtidig som den har 40 prosent mindre energiforbruk enn sammenlignbare maskiner. Slik at plaggene dine alltid får den beste pleien. (kommer snart)

Adidas-laboratoriet for smarte klær med en mannequin

Er du interessert i hva som skjer videre?

'The Next Black' er vår dokumentarfilm om hva du kan forvente deg. Vi har sett i krystallkulen for klespleie for å forstå hvilke klesvaskbehov vi kommer til å trenge i fremtiden. Vi samarbeider med designere og ledende motetenkere som Adidas og Patagonia for å lære. Vi inviterer deg til å hjelpe oss finne fremtiden for klær og klespleie.

Nå vet du den beste måten å ta bedre være klærne dine. Dine favorittplagg fortjener den beste behandlingen siden de ikke er kun tråd og tekstilfibre. De har en historie. Din historie. Og ved å vaske og tørke tøyet ditt i moderne klesvaskmaskiner gjør du ditt for dine klær og miljøet.