Limemousse med bringebærcoulis

Limemousse med bringebærcoulis

Den skarpe coulisen skjærer gjennom den søte limemousse. Dermed skaper den, den perfekte balanserte dessert som også ser bra ut.

Ingredienser

Limemousse:
1 vaniljestang, 800ml melk, 1 lime, 2 egg, 6 eggeplommer, 150g sukker

Bringebærcoulis:
400g frosne bringebær, 100g melis, 1 spsk limejuice

Slik gjør du


Serverer 8

1 Smør 8 sufflé former og avkjøl dem.

2 Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. La stilken og frøene koke i melken. La det simre i 10 minutter, ta deretter ut stangen.

3  Riv skallet og press ut juicen av limen.

4 I mellomtiden. Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, revet lime skall og juicen i en bolle, og rør deretter inn den fortsatt varme melken inn i blandingen. Fordel mellom suffléformene.

5 Stek moussen på hyllenivå 2, på dampinnstilling 3 ved 100°C i 50 minutter, og kjøl i 2-3 timer.

6 For å lage coulis, la bringebærene så vidt tine før du blander det med melis og limejuice. Sikt det inn i blandingen.

Servering Server ved å løsne moussen fra formen med en liten kniv og få de ut på serveringsfat. Dekk godt med coulis og pynt med friske bringebær og sitronskiver.

  • Sjokoladeroulade

    En smaksrik, voksendessert passende for selv det mest sofistikerte middagsselskap.

  • Pærer i rødvin

    Inkluder krydderet med mindre du virkelig ikke kan utstå det. De tilfører nemlig en fantastisk varme og dybde til retten.