Sjokoladeroulade

Sjokoladeroulade

Sjokoladeroulade

A rich, grown-up pudding fit for the most sophisticated dinner party.

Ingredienser

200g mørk sjokolade, 6 egg, 1 klype salt, 60g melis, vaniljesukker, 160g sukker, 250g (romtemperert) smør, 100g mel, 40g maismel, 300g hvit sjokolade, 50g smør, 3 ss kirsebærkonjakk, 1 pakke mørk glasur (125g)

Slik gjør du


Serverer 4

1 Smelt sjokoladen og skill eggene. Stivpisk eggehviten og dryss i en klype salt. Tilsett melis og fortsett å rør til blandingen blir skinnende.

2 Rør eggeplommene med vaniljesukker, sukker og mykt smør for å få en kremet konsistens. Sikt mel og maismel inn i røren og bland dette for å lage en kjeksblanding. Del dette inn i to like store deler.

3  Rør halvparten av blandingen med smeltet mørk sjokolade. Brett inn pisket eggehvite i like deler i de to blandingene.

4 Ta en langpanne og sjenerøst dekk den med bakepapir og fordel deigen jevnt over den. Bak det på hyllenivå 2 på programmet "Moist Fan Baking" ved 160°C i 8 minutter.

5 Spre ut den mørke deigen på den bakte deigen og glatt det ut forsiktig. Bak på samme innstillinger i ytterligere 12-13 minutter.

6 Bruk en kniv til å løsne eventuelle kanter som sitter fast og skyv kaken forsiktig over på en arbeidsflate. Dekk det umiddelbart med en varm kjøkkenhåndduk for å sikre at det avkjøles sakte og forblir mykt.

7 Smelt den hvite sjokolade med smør og rør i kirsebærkonjakk. Spre dette over kaken og rull det for slik å lage en roulade. Smelt glasuren og dekk rouladen med det, deretter legg det på et kjølig sted til du er klar til å servere.

Servering Servere det ved pynte med friske kirsebær og hakkede nøtter med vaniljekrem.

  • Limemousse med bringebærcoulis

    Den skarpe coulisen skjærer gjennom den søte limemousse. Dermed skaper den, den perfekte balanserte dessert som også ser bra ut.

  • Pærer i rødvin

    Inkluder krydderet med mindre du virkelig ikke kan utstå det. De tilfører nemlig en fantastisk varme og dybde til retten.