Pacific Perception, CÆSARSALAT

Pacific Perception, CÆSARSALAT

Pacific Perception CÆSARSALAT
av Catalina Vélez

INGREDIENSER

6 PORSJONER
1 dl achiote-olje, 1 frosset maisbrød, havsalt, 2 spiseskjeer friske korianderblader (kuttede)

DRESSING
1 dl raspet paipaost (eller grana padano), 2 spiseskjeer stekt hvitløk, 2 spiseskjeer bananeddik (eller eplesidereddik), 1 spiseskje Dijon-sennep, 30 g røkt toyofisk (eller tre ansjoser), 1 eggeplomme, 4 spiseskjeer sitronsaft, 4 spiseskjeer appelsinsaft, 1 dl olivenolje

SALAT
3 hoder fra romain-hjerter, havsalt, 18 svært tynne skiver av paipaost

Fremgangsmåte


Krutonger:

kutt brødet i svært tynne skiver.

Varm opp olje til den er varm uten at den ryker, legg i brødskivene og rist begge sidene. Rist sammen med salt og koriander. Fjern fra varmen og oppbevar i absorberende papir.

Dressing:
Kombiner ost, ristet hvitløk, eddik, sennep, toyofisk og eggeplomme. Visp til det er blandet til en jevn og rustikk masse. Tilsett sitron- og appelsinsaft og visp litt mer. Tilsett oljen i en jevn strøm til du oppnår en emulsjon. Krydre med salt og pepper etter behov.

Skill salatbladene fra hverandre og ha dem på et serveringsfat for å fullføre salaten. Ha på litt dressing, legg en brødskive oppå bladet og fullfør med papa-ost.


Om CatalinaVélez

En av verdens mest innflytelsesrike kokker fra Latin-Amerika. Hun er utdannet i Paris og Atlanta, men hun bestemte seg for å vende tilbake til Colombia for å gjenoppdage lokale mattradisjoner og oppsøke gammel kunnskap. Etter å ha gjort et dypdykk i tradisjonell matkultur fra Colombia, innså hun at damp var en hovedfaktor. Hun eier og leder den svært populære restauranten Kiva i Cali.

  • Restene av Caesar-salaten

    av Culinary Misfits

  • Hengetørket Cæsarsalat

    Av Ludwig Maurer

  • True Flavour Salad

    av Mark Schatzker