Gazpacho med dampede tigerreker

Gazpacho med dampede tigerreker

Gazpacho med dampede tigerrekers

Denne kalde spanske-inspirerte suppen er en smakfull rett.

Ingredienser

2 røde paprika, 1 agurk, 1 løk, 2 hvitløksfedd, 600 ml grønnsaksbuljong, 100 ml extra virgin olivenolje, 30 ml rødvinseddik, 400 g tomater, skrelt, 2 små stykker hvitt brød, Salt og pepper, Basilikum etter smak, 12 tigerreker

Slik gjør du


Serverer 4

1 Skrell paprikaen med en potetskreller, kutt på midten og fjern frøene. Skjær 1 av paprikaene i terning og kutt den andre i biter. Skrell og halver agurken. Fjern frøene (men behold dem) og kutt en halvdel i terninger, den andre halvdelen i biter.

2 Plasser alle grønnsaksbiter i en bolle sammen med agurkfrøene. Tilsett skrellet og hakket løk og hvitløk sammen med grønnsaksbuljongen, olivenoljen, eddik, skrellede tomater og brødskiver. Krydre med salt og pepper og la det stå i kjøleskapet i minst 2 timer.

3  Trekk de ferske basilikumbladene fra stengene sine og legg de til den finhakkede agurken og paprikaen. Plasser i kjøleskapet.

4 Rens rekene. krydre med salt og pepper og legg på bakepapir i en langpanne. Damp på hyllenivå 3 på dampinnstilling 2 ved 95°C i 15 minutter. Ta deretter ut fra ovnen og la det avkjøle. Lag en puré av grønnsaksbitene i en blender og krydre med salt og pepper.

Servering Server suppen i avkjølte dyptallerkner med tre reker per bolle. Dryss med finskårne grønnsaker og basilikum.

  • Blåskjellsuppe

    For en rett som ser bra ut og er rask og enkel å forberede er det lite som slår denne franske klassikeren.

  • Dampete vårruller

    Disse sunne rullene har en fengende kvalitet som gjør de perfekt for selskap.

  • Løksuppe rett ut av posen

    En ny vri på en tidløs klassiker. Lag en suppe med varme og dybde som få kan måle seg med.