DAMPETE VÅRRULLER

DAMPETE VÅRRULLER

Dampete vårruller

Disse sunne rullene har en fengende kvalitet som gjør de perfekt for selskap.

Ingredienser

250g kyllingbryst, 1/2 gulrot, 50g bambusskudd, 1 sjalottløk, 50g risnudler, 50g bønnespirer, 1 ss sesamolje (ristet), 1/2 ts Dajong krydder, 2 ss maismel, 2 ss soyasaus, 2 ts fiskesaus, 2 ts Sambal Oelek, 12 rispapirplater, 2 egg, vispet.

Slik gjør du


Serverer 6-12

1 Skjær kyllingbryst, gulrot, bambusskudd og sjalottløk i strimler. Dypp risnudlene til de er gjennombløte og la deretter vannet renne av. Trim frøene og røttene av bønnespirene.

2 arm sesamolje i en panne og stek kyllingstrimlene på høy varme. Tilsett gulrot, bambusskudd, bønnespirer, risnudler, Dajong og sjalottløk og stek i ca. 1 min under omrøring.

3 Bland maismel med soyasausen, fiskesausen og Sambal Oelek. Hell forsiktig i pannen, kok opp og rør om. Sett deretter pannen til side og la det avkjøle. I mellomtiden, dypper du rispapiret i en stor bolle med vann og lar det dryppe av.

4 Legg ut rispapiret og sørg for at du har god plass til å jobbe på. Legg 2 skjeer av fyllet på hvert rispapirblad. Foll inn i kantene av bladene og rull de sammen. Forsegl rullen ved å bruke vispet egg som lim. Smør den perforerte dampovn formen (følger med ovnen) med olje og legg vårrullene på den.

5 Damp vårrullene på hyllenivå 2, dampinnstilling 3 ved 99°C i 20 minutter.

Servering
Server ved å legge tre vårruller på forvarmede tallerkener og ha på følgende garnityr. Thaibasilikumblad og ristete sesamfrø med soyasaus og søt chili på siden. 

  • Gazpacho med dampede tigerrekers

    Denne kalde spanske-inspirerte suppen er en smakfull rett.

  • Løksuppe rett ut av posen

    En ny vri på en tidløs klassiker. Lag en suppe med varme og dybde som få kan måle seg med.

  • Blåskjellsuppe

    For en rett som ser bra ut og er rask og enkel å forberede er det lite som slår denne franske klassikeren.